Belediyeler Bazda Yarışıyor! - Son Dakika
Güncel

Belediyeler Bazda Yarışıyor!

Belediyeler Bazda Yarışıyor!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi'nin TOKİ Batıkent Mahallesi'ndeki baz istasyonu çalışmaları eleştirileri de beraberinde getirdi.

25.03.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da ilçenin çoğu yerine kamufle edilmiş baz istasyonları yerleştirmekle ve halkın sağlığını hiçe saymakla gündeme gelen Karaköprü Belediyesi'nden sonra TOKİ Batıkent'teki çalışmalarıyla Eyyübiye Belediyesi de bu kervana katıldı

Geçtiğimiz günlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan tarafından meclise taşınan Karaköprü'dekibaz istasyonlarının parklara reklam adı altında kamufle edilerek yerleştirildiği şeklindeki iddialar gündeme gelmişti. Aynı konuyu geçtiğimiz günlerde Karaköprü Belediyesi Meclis Toplantısında soru önergesiyle gündeme getirdiklerini ve belediyeden olumlu bir cevap alamadıklarını belirten Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Karaköprü Belediyesi Meclis Üyesi Serhat Erdem, Karaköprü Belediyesi'nin bu konuda sessiz kaldığını söyledi.

ERDEM: HİÇBİR ŞEY İNSAN SAĞLIĞINDAN DEĞERLİ DEĞİL

Konunun takipçisi olacaklarını kaydeden DBP'li Meclis Üyesi Erdem, "Biz, baz istasyonlarıyla ilgili soru önergesi verdik ama soru önergemize cevap bile vermediler. Bu soru önergesinde işin maliyetini sorduk. Parklara niçin kurulduğunu sorduk. Çünkü hemen hemen her parkta kurulmuş. Radyasyon saçıyor. Bunu ne karşılığı almışlar bilmiyorum. Herhalde ihale karşılığı almışlar. Biz geçen günde parti olarak bunları gündeme taşıdık ama Karaköprü Belediyesi tabi pek fazla umursamadı. Bunların derhal parklardan kaldırılması lazım. Konu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de taşındı. Kamuoyuna da deklare ettik ama bunların derhal kaldırılması lazım. Çünkü insan sağlığına çok zararlı. Aynı şekilde Diyarbakır'da da yapılmıştı. O konuda bilgimiz de var. Bilimsel olarak da bunun radyasyon yaptığı söyleniyor. Kansere yol açtığı söyleniyor. Hiçbir şey insan sağlığından daha değerli değildir. Tabelaların içerisine gizlenmiş. Bu tabelaların içerisine gizlenerek o baz istasyonlarına izin verilmiş. Verdiğimiz soru önergelerin tümüne aynı cevabı veriyorlar. Sanki biz belediyeyi kilitliyormuşuz gibi. İşte 'siz çok soru önergesi veriyorsunuz, çalışmalarımızı aksatıyorsunuz' şeklinde cevaplar veriyorlar. Halbuki bu halk da bize bir görev vermiş. Biz bu halkın verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek zorundayız. Belediyenin yaptığı hizmetleri alkışlarız. Ama farklı şeyler de yaptığı zaman bunun karşısında da durmayı biliriz" diye konuştu.

EYYÜBİYEDE TOKİ'DE ÇALIŞMA BAŞLATTI

Son günlerde baz istasyonlarıyla gündeme gelen Karaköprü Belediyesi'nden sonra Eyyübiye Belediyesi'nin de TOKİ Batıkent mahallesindeki çalışması 'acaba buraya da mı reklam adı altında baz istasyonu yapılacak' sorusunu akıllara getirdi. TOKİ Batıkent'te oturan vatandaşların anlamakta zorlandıkları ve üç okula yakın olarak yapımı devam eden çalışmayla ilgili olarak mahalle sakinleri, "Biz bazistasyonuna karşıyız. Burada baz istasyonu istemiyoruz. İnsan sağlığıyla bu kadar oynanmaz ki. Biz sağlığımızı yerde mi bulduk. Bunu belediyenin düşünmesi gerek. Bütün mahalle karşı" şeklinde tepki gösterdi.

BAYHAN: BTK İZİN VERİYOR

Baz istasyonlarının kurulumuyla ilgili olarak yönetmelik gereği kendilerinden izin alınmadığını kaydeden Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Bayhan ise konunun muhatabının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olduğunu belirtti. Baz istasyonlarının etkilerinin uzun sürede ancak ortaya çıkabileceğini kaydeden Bayhan, "Bunlar bu baz istasyonlarını kurmadan önce müracaat ediyorlar. Kurum tarafından gerekli ölçümler yapılıyor. Ölçümler uygunsa buna izin veriyorlar" dedi. Zaman zaman kendilerine bu konuda şikayetler geldiğini belirten Bayhan, "İnsanlar bu baz istasyonunun ölçümlere uygun olup olmadığını, ölçümlerinin yapılıp yapılmadığını, izninin olup olmadığını soruyorlar. En son onlar da bize bir broşür gönderdiler. Baz istasyonunun bir cep telefonu kadar zararlı olmadığına dair bir broşür gönderdiler. Birçok bilim adamı da bunu iddia ediyor. Bütün bunlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan izin alınarak yapılan şeyler. Onların mevzuatlarında bunların okullara, hastanelere buradaki cihazlara zarar vermeyecek şekilde belli mesafeleri var. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu izin vermeden önce gelip araştırmasını yapıyorlar. Yaptıktan sonra lisans veriyorlar. İzin alınmadan o istasyonu kullanamıyorlar" dedi. Bayhan ayrıca insanların radyasyondan korunmak için cep telefonlarını gerekli ve sağlığı tehdit etmeyecek şekilde kullanmalarının gerektiğini de sözlerine ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement