Belediyeler Kışanak'tan Destek İstedi - Son Dakika
Yerel

Belediyeler Kışanak'tan Destek İstedi

Belediyeler Kışanak\'tan Destek İstedi

Elazığ Üçocak Belediyesi ve Bükardi Belediyesi Başkanları Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'yı ziyaret ederek destek istedi.

07.07.2014 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül ve Bükardi Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Konuk başkanlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bölgesine sınır olan alanlar için destek ve hizmet talep etti. Bükardi Belediye Başkan Hüseyin Açmaz, köye suyu getirmek için Tedaş'a borçlandıklarını söyledi. Açmaz, "Elektrik ve su borcunu ödeyemiyoruz. Köylüden bin 800 lira toplayabildik ve bu yetersiz. Bütçemiz yetersiz olduğundan bazen faizli olarak bankalardan kredi almak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

Kışanak, hizmet götürürken Havza yaklaşımını esas aldıklarını belirterek, "Çünkü sonuçta o havzalar bir coğrafyadır, sosyolojidir, tarihi geçmiştir. Bunların kendileri ile bir bağı var" dedi. Yerleşim birimlerinin yapay ayrımlarının doğru olmadığını ifade eden Kışanak, "Hizmetlerde birbirlerine daha yakın çevreleri Havza bazlı ele almak gerekiyor" diye konuştu. Hem tarihi geçmiş hem de halkın değerleri açısından önemli olan bu havzaya imkanları ölçüsünde destek vermek istediklerini belirten Kışanak, şunları söyledi:

"O havzanın bu hizmet kervanının içerisinde yer almasından büyük bir memnuniyet duyarız, onur duyarız. Sonuçta sizin de dediğiniz gibi koltuklar, mevkiler, makamlar, sıfatlar gelip geçicidir. Asıl olan halktır, halkımızın ihtiyaçlarıdır, halkımızın geleceğidir. Onlara sunulacak hizmetlerdir. Biz bunu önemsiyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Belediyeler Kışanak'tan Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement