Belediyelerden İsrail Boykotu - Son Dakika
Yerel

Belediyelerden İsrail Boykotu

Erzurum Büyükşehir, Kilis ve Kütahya belediyeleri, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.

21.07.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Erzurum Büyükşehir, Kilis ve Kütahya belediyeleri sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye ait tesislerde İsrail ürünlerini satmama kararı aldıklarını belirtti.

Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye şirketi olan ERTANSA'nın sosyal tesislerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılara tepki amacıyla protesto kararı aldıklarını söyledi.

Filistin'in bir asır önce aynı ülkeyi paylaştığımız bir topluluk olduğunu anımsatan Sekmen, "Bugün bir mübarek ayda, hak hukuk tanımadan fiili tecavüz başladı, taarruza geçtiler. Bu bir soykırımdır. Hiçbir yerde bir soykırıma gönlümüz razı olmaz. Bu İsrail'e yapılsa yine razı olmayız. Hiç olmazsa bu şekilde bir faaliyet başlattık" diye konuştu.

Sekmen, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum milletlerin yanında olmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün Filistin, yarın başka bir ülke olabilir. Yapanları kınıyoruz, akıllarını başlarına almalarını temenni ediyoruz. yapacağımız hiçbir şey yoksa hiç olmazsa onların ürettiği ürünlere ambargo koyarak bu işe katkı sağlayabiliriz. Vatandaşımız bizden daha duyarlı inanıyorum ki halk bunun gereğini yerine getirecek."

ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz de şirkete bağlı 4 sosyal tesis, çay ocakları ve kafeler olduğunu belirterek, "İsrail'in Filistin'e yaptığı zulme karşı biz de bir tepki olarak tesislerimizde Coca Cola ürünlerinin satışını yasakladık. Stoklardaki ürünlerimizi iade ediyoruz. Ramazan olması dolayısıyla akşam sahura kadar da açığız. En çok tüketilen ürünler bunlardı. Müşterilerimizden anlayış bekledik, çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bireylerin de bu konuda hassasiyeti arttı" şeklinde konuştu.

Kilis

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da Gazze'deki insanlık dramına sesiz kalınamayacağını belirtti.

İsrail'in Gazze'de yaşattıklarına karşı herkesin imkanları dahilinde tepki gösterebileceğini vurgulayan Kara, "Belediye olarak lokantamız ve konukevimize İsrail ürünlerinin girişini yasakladık. Aldığımız mallara dikkat etmemiz gerekir. Çünkü aldığınız İsrail malı, bir Müslümanın başında bomba olup patlayabilir" diye konuştu.

Kütahya

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da İsrail mallarına yönelik başlatılan boykot kararına belediyelerinin de destek verdiğini söyledi.

Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi'ne bağlı hiçbir işletmede İsrail mallarına yer verilmeyeceğini daha önce karar aldıklarını kaydetti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyelerden İsrail Boykotu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement