Belediyenin Sattığı Bina Kaçak Diye Yıkılacak - Son Dakika
Güncel

Belediyenin Sattığı Bina Kaçak Diye Yıkılacak

Belediyenin Sattığı Bina Kaçak Diye Yıkılacak

Gaziantep'te, merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, 5 yıl önce sattığı binanın en üst katını kaçak olduğu gerekçesiyle yıkma kararı aldı.

18.01.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, 5 yıl önce sattığı binanın en üst katını kaçak olduğu gerekçesiyle yıkma kararı aldı. Binayı konfeksiyon atölyesi olarak kullandığını ve satın aldıktan sonra hiçbir müdahalede bulunmadığını söyleyen Mehmet Baharoğlu, yıkım kararı alınan binanın etrafına 'Binamızın dördüncü katı yıkılacaktır. Bina çevresine araç park etmeyiniz' yazılı uyarı afişi astı.

Gaziantep'te giyim sektöründe hizmet veren ve yerel televizyon sahibi olan Mehmet Baharoğlu, 5 yıl önce Dumlupınar Mahallesi'nde 4 katlı binayı Şahinbey Belediyesi'nden satın aldı. Tapusunda arsa olarak gözüken binayı alan ve 130 işçinin çalıştığı atölyeye dönüştüren Baharoğlu'na, geçen yıl Aralık ayında Şahinbey Belediyesi'nden 'binanın en üst katının kaçak olduğu ve yıkılacağı' yazısı gönderildi. Yazıya itiraz eden Baharoğlu, sonuç alamadı ve kaçak olduğu öne sürülen çatı katını yıktırmadı. Bunun üzerine belediyeden gönderilen tebligatta 20 Ocak'ta yıkımın gerçekleştirileceği belirtildi.

AFİŞLE UYARDI

Belediyenin aldığı karar üzerine şaşırdıklarını söyleyen Mehmet Baharoğlu, binanın cephesine astırdığı; 'Şahinbey Belediyesi tarafından 20.01.2015 Salı günü binamızın 4'üncü katı yıkılacaktır. Bina çevresine araç park etmeyiniz. Aksi takdirde doğacak hasardan firmamız sorumlu değildir' yazılı afişle çevrede bulunanları uyardı.

2010 yılında binayı Şahinbey Belediyesi'nden satın aldıklarını ve giyim fabrikası olarak kullandıklarını ifade eden Baharoğlu, şunları söyledi:

"Biz bu binayı 2010 yılında belediyeden satın aldık. Satın aldığımız günden bugüne binada hiçbir işlem yapmadık ve tek bir çivi bile çakmadık. Belediye yetkilileri '20 Ocak 2015 tarihinde binanız kaçak yıkılacaktır' diye bir yazı gönderdiler. Biz de buna itiraz ettik. Bizim binamız kaçak değil, elimizdeki evrakı belediyeye verdik. Binanın özellikleri satın aldığımı günle aynı. Biz buraya çalışma ruhsatı da aldık. Belediye ekibinin taahhüt edilen tarihte gelmesini bekliyoruz. Geldiklerinde biz hiçbir tepki göstermeyeceğiz. Davulla zurnayla karşılayacağız. Gelsinler buyursunlar kanunun gereğini yapsınlar. Biz hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız ama biz bunun kanunsuz olduğunu söylüyoruz."

Belediye yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapmadı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyenin Sattığı Bina Kaçak Diye Yıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement