Belediyeye Ait Dükkanlar Yeşil Alan Olacak - Son Dakika
Yerel

Belediyeye Ait Dükkanlar Yeşil Alan Olacak

Belediyeye Ait Dükkanlar Yeşil Alan Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, çay deresi ıslahı projesi içinde kalan belediyeye ait iş yerlerinin yeşil alan ve park olacağını açıkladı.

22.09.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, çay deresi ıslahı projesi içinde kalan belediyeye ait iş yerlerinin yeşil alan ve park olacağını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ahilik Haftası kapsamında makamında ağırladığı Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Birliği(BESOB) Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kuruluna iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Esnafın görüş ve taleplerini dinleyen Başkan Uğur, Sebze Hali'ni yeni hayvan pazarının yanına taşıyacaklarını ve yanına balık halini ilave edeceklerini söyledi. Uğur, ayrıca Çay Deresi ıslahı kapsamında belediyeye ait dükkanların yeşil alan ve park olarak değerlendirileceğini açıkladı.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem ve oda başkanları tarafından karşılanan Uğur, esnaf teşkilatının Ahilik Haftası'nı kutladı. Vali Vekili Nusret Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin'in de yer aldığı ziyarette esnaf teşkilatının temsilcilerinin görüş ve isteklerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, sebze ve meyveci esnafının daha modern bir hal binasından yararlanması gerektiğini belirtti. Sebze Hali'ni Hayvan Pazarı'nın yanına taşımayı planladıklarını vurgulayan Başkan Uğur, "Sebze Hali'ni yeni Hayvan Pazarı'nın olduğu yere taşıyacağız. Mevcut hal binasında şuanda 18 kabzımal hizmet veriyor. Hayvan Pazarı'nın yanındaki arsaya içinde araba parkının olduğu 40 dükkanlı modern yeni bir hal binası yapacağız" dedi. Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Ayhan Baydan'ın yeni sebze halinin bulunduğu bölgeye balık halinin de dahil edilmesi yönünde teklifine de olumlu yaklaşan Başkan Uğur, " Bu sebze halinin yanına balık halini de ilave edelim" dedi.

Çay Deresi ıslahı kapsamında derenin çevresinde yer alan belediyeye ait dükkanları yeşil alana çevireceklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, "Çay Deresi ıslahı çalışmalarına çöpleri temizleyerek başladık. Esnaf bu temizlikten son derece memnun kaldı. Önümüzdeki süreçte Çay Deresi'nin yakınında yer alan belediyeye ait dükkanları yıkıp yerine yeşil alan ve park yapacağız. Bu alanının görüntü kirliliğinden kurtarmak lazım. Otel Basri'nin oradan başlayıp Tabakhanelerin olduğu yere kadar olan iki kilometrelik alanın ıslahını yapacağız" dedi. Marangozlar Sitesi'nin bulunduğu bölgeye yönelik projelerinin de bulunduğunu belirten Başkan Uğur, bu çalışmalar esnasında marangoz esnafını mağdur etmeyeceklerini, önce esnafın çalışacağı dükkanları yapacaklarını sonra dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyeye Ait Dükkanlar Yeşil Alan Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement