Belene Gazileri'nden Büyükşehire Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Belene Gazileri'nden Büyükşehire Ziyaret

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Belene Gazileri için Türkiye' ye bir dizi gezi düzenledi.

02.09.2014 09:35  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekleştirilen gezide Manisa'yı da ziyaret eden gaziler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri tarafından öğle yemeğinde konuk edildi.

Bulgaristan'da totaliter rejim tarafından 1985-1989 yılları arasında Türk ve Müslüman azınlık üzerinde uygulanan asimilasyon politikasına karşı mücadele eden ve sonrasında Belene Kampı'na gönderilen 50 gaziyle birlikte şehit yakınları HÖH Milletvekili Ahmet Hüseyin'in yönetiminde Türkiye'ye gezi düzenledi. Ziyaret çerçevesinde Çorlu, Bursa, Yalova, İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Manisa'yı da ziyaret eden gaziler Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından konuk edildi. Belene Gazileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş tarafından ilk olarak öğle yemeğinde konuk edildi. MHP il Başkan Vekili Nazım Doğan, Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu ile Manisa Balkan Göçmenleri Derneği Başkan Yardımcı Sami Hayırseven'in de yer aldığı yemekte eski günler yad edildi. Sohbet ortamında geçen yemekte ilk olarak söz alan HÖH Milletvekili Ahmet Hüseyin, Bulgaristan'da bugüne kadar Türklere karşı uygulanan asimilasyon politikaları hakkında bilgiler verirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne Belene Gazileri'ni konu ettiği için teşekkür etti. Hüseyin'in, ardından söz alan MHP İl Başkan Vekili Nazım Doğan da, Bulgaristan'da azınlıklara karşı uygulanan asimilasyon politikasına karşı mücadele eden Belene Gazileri'ne gösterdikleri mücadeleler için şükranlarını ifade etti.
Hiç kimsenin Türk Ulusu'na kötü gözle bakmaya cesareti olmamalıdır
Doğan'ın ardından ise son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş söz aldı. Belene Gazileri'ni Manisa'da konuk etmekten onur duyduklarını ifade eden Memiş, konuklara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de selamlarını iletti. Memiş," Türk Ulusu'nun 80'li yıllarda başka coğrafyalarda yaşadığı mezalimin en somut göstergesi Bulgaristan'da yaşandı. O devrin Başbakanı kapıları açmamış olsa, belki de bugün, hem sizler burada olmayacaktınız, hem de o günleri çok daha farklı anar durumda olacaktık. Ama bu yeterli değil. Biz 600 yıl Avrupa'ya hükmetmiş, cihan imparatorluğu kurmuş, bir neslin torunları olarak, soydaşlarımıza bir şeyler yapıldıktan sonra onlara sahip çıkmak değil, onlara bir şeyler yapılmasını engelleyecek caydırıcı bir dirayete sahip olmak zorundayız. Hiç kimsenin Türk nesline kötü gözle bakacak cesareti olmamalıdır. Bunu sağlayacak olan da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Duam o dur ki, inşallah, en kısa zamanda bu sağduyuya sahip oluruz. Bizler bu coğrafyada olan Türk Milleti'nin hak ve hukukunu koruyarak, dünyaya yayılmış, sadece Bulgaristan da değil, hemen yanımızda Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı mezalimi gözler önüne serip engelleyebiliriz" diye konuştu.

Çanakkale Şehitliği'ne Belene Gazileri'nden Ziyaret

Belene Gazileri yemeğin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu ziyaret etti. Burada, Ulu önder Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Halkı'nın Çanakkale Savaşı'nda gösterdiği mücadele, diyaromalar gezilerek anlatıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'ndaki üç boyutlu ve sesli savaş canlandırmaları gaziler tarafından ilgiyle incelendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belene Gazileri'nden Büyükşehire Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement