Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe Aynı Sahnede - Son Dakika
Kültür Sanat

Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe Aynı Sahnede

Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe Aynı Sahnede

Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcularından Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe, "İstanbul'da Pazar Konserleri" etkinliği kapsamında hayranlarıyla buluşacak.

30.03.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcularından Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe, " İstanbul'da Pazar Konserleri" etkinliği kapsamında hayranlarıyla buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 3 Nisan Pazar günü saat 14.00'te Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) konser verecek.

Belkıs Akkale

Aslen Malatyalı olan Belkıs Akkale, 1954 yılında İstanbul'da doğdu. Çocuk yaşta türkü söylemeye başlayan Akkale, ilkokul sonrası yedi yıl kadar Sadi Yaver Ataman'dan Türk Halk Müziği dersi aldı. Sanatçı, aynı dönemde bir süre müzisyen Adnan Ataman ile birlikte çalıştı.

İlk olarak sahneye 1974'te 20 yaşındayken çıkan Belkıs Akkale, Ankara Radyosu'ndan Mustafa Geceyatmaz'ın dikkatini çekmesiyle bu kuruma davet edildi. Yaklaşık altı yıl kurum dışı sanatçı olarak görev yaptı.

1980 yılında ise TRT'nin düzenlediği sınavı geçerek yetişmiş sanatçı olarak kadroya alındı. 1982'de çıkardığı "Dadey" adlı albümle adını duyuran Belkıs Akkale, TRT'den ayrılarak bağımsız çalışmaya başladı. 1990 yılında Kültür Bakanlığında "Devlet Solist Sanatçısı" olarak göreve başlayan Belkıs Akkale, halen bu görevini sürdürmektedir.

İzzet Altınmeşe

İzzet Altınmeşe, 1945 yılında Diyarbakır'da doğdu. 1963 yılında Adana Halk Eğitim Merkezi'nde Türk Halk Müziği, nota ve şan dersleri almaya ve sahne çalışmalarına başladı. 1965 yılında ilk plak çalışmasını gerçekleştiren Altınmeşe, askerlik dönüşü Adana'da iki yıl müzik çalışmalarını sürdürdü.

1970 yılında Ankara'ya yerleşen sanatçı, iki yıl sonra sözü ve müziği kendisine ait olan "Biraz da Bana Gül Kader" bestesiyle ülke çapında tanındı. 1976 yılında Ankara Radyosu'nun sanatçılık sınavını kazanan İzzet Altınmeşe, bu dönemde Nida Tüfekçi, Coşkun Güla, İhsan Öztürk ve Musa Eroğlu gibi Türk Halk Müziği'nin ustaları ile sanatsal faaliyetlerine devam etti.

İzzet Altınmeşe'nin 100 civarında derleme, sözü ve müziği kendisine ait olan eseri bulunuyor. Yedi sinema filminde rol alan Altınmeşe, "Eşref Saati" dizisinde ise Alemdar Ağa karakterini canlandırdı. İzzet Altınmeşe, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından "Devlet Sanatçısı" unvanıyla onurlandırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe Aynı Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement