Bem-bir-sen'den Donald Trump ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e Tepki - Son Dakika
Güncel

Bem-bir-sen'den Donald Trump ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e Tepki

Bem-bir-sen\'den Donald Trump ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg\'e Tepki

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, ABD’de başkan aday adayı olan Donald Trump’ın seçim kampanyasında Müslümanlara karşı kullandığı söylemler ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in IŞİD ile devam eden mücadele için kullandığı “Bu savaşı Müslümanlar için yürütemeyeceğiz” ifadelerine sert tepki gösterdi.

10.12.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, ABD'de başkan aday adayı olan Donald Trump'ın seçim kampanyasında Müslümanlara karşı kullandığı söylemler ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in IŞİD ile devam eden mücadele için kullandığı "Bu savaşı Müslümanlar için yürütemeyeceğiz" ifadelerine sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Donald Trump'ın 'Müslümanların ABD'ye girişleri durdurulmalı, özel kimlik kartları çıkarılmalı' açıklaması açık bir ırkçılıktır. Halkı Müslüman olan ülkelerde çok sayıda yatırımı olan, kendini bilmez hadsiz bu şahsın ifadeleri aşağılık kompleksin bir örneğidir. Müslümanlara karşı kampanya başlatarak yeni tür ırkçılık üretmek İslamafobi'nin ekmeğine yağ sürmektir. II. Dünya Savaşı öncesinde insanları dinleri yüzünden fişleyen ve ırkçı yaklaşımlarda bulunan Hitler'in söylemleri ile Trump'ın söylemleri birebir benzerlik göstermektedir. Müslümanlara nefret söylemleriyle saldıran bu şahıs cehaletle harmanlanmış bir bağnazlık içerisindedir. Dünyadaki 1,5 milyar Müslümanın duygularını provoke eden, toplumda nefret duyguları uyandıracak bu gibi çağrıların artmasına karşı tüm kesimleri dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.

Irkçı söylemlerde bulunan Trump'a en büyük tepkinin ülkemizde de ortağı bulunan iş adamlarından gelmesi gerektiğini kaydeden Turbay, " Türkiye'nin en büyük medyasına sahip olduğunu söylenen Doğan medyasında Aydın Doğan'ın iş ortaklığı nedeniyle konu hakkında hiçbir tepki verilmemektedir. Her konuda düşüncesini ortaya koymaktan çekinmeyen Doğan medyasının bu konuda sessiz kalmasının nedeni nedir? Çekindikleri, korktukları sermaye midir? Merak ettiğimiz bir diğer konu da bu haber konusunda Doğan medyasına sansür uygulayan var mıdır? Eğer yoksa uluslararası sermayeye karşı ülkesini savunamayanları da kınıyoruz" dedi.

Turbay, şunları söyledi:

"Donald Trump denilen şahıs hakkında hem Türk mahkemelerinde hem de uluslararası mahkemelerde 'nefret suçu' işlemekten dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Bem-Bir-Sen olarak İslamiyet'e ve Müslümanlara karşı haddini aşan ifadeler kullanan kendini bilmez hadsizlere karşı duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e de sert tepki gösteren Turbay, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 'Suriye'ye asker göndermeyeceğiz. Bu savaşı Müslümanlar için yürütemeyeceğiz' diyerek ikiyüzlü siyasetlerini ortaya koydu. Ellerini kanla bulayan Batı'ya terör Paris'te yüzünü gösterdiğinde din, ırk ayrımı yapmadan dünyayı ayağa kaldırmış, Suriye'de, Filistin'de ve Müslüman coğrafyalarda kendilerinin destekleriyle işlenen teröre karşı bugün sırt çevirmektedirler. Kendilerinin büyüttüğü DAEŞ belasının sadece Müslümanlar'ın sorunu olarak gösterilme çabasını lanetliyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bem-bir-sen'den Donald Trump ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement