"Ben O Varlığım Ki…" İsimli Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

"Ben O Varlığım Ki…" İsimli Karikatür Sergisi Açıldı

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Mahmud Emre Bilgi, ikinci kişisel karikatür sergisini öğrenim gördüğü okulunda açtı.

19.02.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ben o varlığım ki…" başlığı altında derlenen eserlerde, kişinin yaşamı boyunca aslında bir serüven içinde olduğu ve karşılaştığı her türlü engelin yazgısını ören büyülü bir düzen aksettirdiğini konu alıyor. Eksikliklerden, anlaşılmamaktan, sürgünden kurtulamayan insanoğlunun yararlı yararsız her türlü olgu karşısında nasıl bir ifadeyle durması gerektiği konusunda da ipuçları veriyor. Geliştikçe var olan bir gerçekliğin alegorik anlatımla buluştuğu bu sergi öğrenciler tarafından büyük beğeni topluyor.

Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Ünal ve Şube Müdürü Zafer Kotan'ın da ziyaret ettiği sergi hakkında görüşlerini belirten okul müdürü Mehmet Topaloğlu, Sakarya'da eğitimde her zaman farklı projelere imza atan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarından gurur duyduklarını söyledi.

Çizer Mahmud Emre Bilgi, küçük yaşlardan itibaren karikatürle ilgilendiğini, usta karikatürist Osman Suroğlu'ndan dersler aldığını belirtti. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nin ikinci katında açılan karikatür sergisi 16-20 Şubat günleri arasında sanatseverleri ağırlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ben O Varlığım Ki…' İsimli Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement