Benchmarking Projesinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Benchmarking Projesinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Benchmarking Projesinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Eğitimde öğrenci kapasitesinin geliştirilmesini ve öğretmenlerde motivasyon artışı sağlamayı hedefleyen "benchmarking" sistemini Ordu'da yerleştirmeye çalışan Ordu Valisi Kenan Çiftçi tarafından başlatılan Benchmarking projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

05.09.2013 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimde öğrenci kapasitesinin geliştirilmesini ve öğretmenlerde motivasyon artışı sağlamayı hedefleyen "benchmarking" sistemini Ordu'da yerleştirmeye çalışan Ordu Valisi Sayın Kenan ÇİFTÇİ tarafından başlatılan Benchmarking projesi tanıtım toplantısı 01/08/2013 Perşembe günü saat 10:00' da Sayın Kaymakamımız Bekir ATMACA' nın başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla İlçemiz Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Eğitimde başarıyı artırmak için uygulanan bir çok yöntem bulunduğunu Benchmarking projesinin de bunlardan birisi olduğunu ifade eden Sayın Kaymakamımız Bekir ATMACA ''Benchmarking İngilizce bir kelime olup, çeşitli anlamları var ama bilinebilecek en basit anlamı kıyaslamadır. Benchmarking projesinin amacı başkaları bir başarıya ulaşmışsa, bir seviyeye ulaşmışsa o başarıya ve seviyeye nasıl ulaştığını, başkası bir problemle karşılaştığı zaman, o problemi nasıl çözdüğünü öğrenip, kendi başarımızı ve karşılaştığımız problemi o kurumla karşılaştırıp çözmeye çalışmaktır. Artık günümüz bilgi ve iletişim çağıdır, bu nedenle bilgi ve iletişim çağından faydalanmalıyız. Bir okul idarecisi olarak, bir Kaymakam olarak, Milli Eğitim Müdürü olarak veya aile reisi olarak değişen dünya koşullarında başkaları bir başarıya ulaşmışsa, bizde kendimizi değiştirip o başarıya ulaşmak için değişen dünya koşullarına ayak uydurmamız ve teknolojiyi takip etmemiz gerekir. Karşılaştığımız problemlerde başkaları problemle karşılaştığında problemleri nasıl çözmüşler, bu yöntemi öğrenmek, başkaları bir başarı elde etmişse, bu başarıyı nasıl elde etmiş bunu öğrenmek, bununla ilgili araştırmalar yapmak, yani Benchmarking kısaca budur. Amaç bunda eğitimde kaliteyi yükseltmek, başarıyı artırmaktır.''dedi.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi personeli Şenel MUSLU da Benchmarking nedir? Benchmarking'in Amacı Nedir? Benchmarking'in Özellikleri Nelerdir? Proses Benchmarking Çalışmalarının Çeşitleri, Odaklanılan Noktaya Göre Benchmarking Türleri Nelerdir?, Benchmarking Uygulama Kuralları, Benchmarking Uygulama Planı, Benchmarking' in Avantajları, Benchmarking'in Temel Kuralları, Kıyaslamanın Şartları, Benchmarking Uygulama Süreci, Benchmarking Ekibi, Benchmarking Ortağı, Benchmarking Hedefi, Stratejik Yönetim Aracı Olarak Benchmarking, Stratejik Yönetimde Benchmarking' in Rolü konularında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Benchmarking Projesinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement