Benelüks Hava Sahasını, Hollanda'da ve Belçika Koruyacak - Son Dakika
Güncel

Benelüks Hava Sahasını, Hollanda'da ve Belçika Koruyacak

Hollanda ve Belçika, Benelüks bölgesi hava sahasını dönüşümlü olarak koruyacak.

04.03.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda ve Belçika, Benelüks bölgesi hava sahasını dönüşümlü olarak koruyacak.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Belçika Başbakanı Charles Michel'in katılımıyla iki ülke savunma bakanları arasında Lahey'de imzalanan anlaşmaya göre, koruma görevi 2017 yılında başlayacak.

Bu kapsamda herhangi bir olay anında acil müdahale için ikişer savaş uçağını hazır bekletecek olan Hollanda ve Belçika, daha çok sivil uçakların olası terör saldırılarına karşı korunmalarına öncelik verecek. Savaş uçağı bulunmayan Lüksemburg'un da anlaşmaya taraf olduğu bildirildi.

İki ülke başbakanı, savunma alanındaki anlaşmanın yanı sıra terörizmle mücadele konusunda da yakın işbirliği içinde olacaklarını açıkladı.

Terör örgütlerine katılanların bulunması ve izlerinin sürülmesi noktasında Belçika ile ortak çalışacaklarını belirten Hollanda Başbakanı Rutte, geçtiğimiz aylarda yaşanan "korkunç" olayların bu bağlamda kendilerini motive ettiğini söyledi. Rutte, iki ülke işbirliğinin Avrupa'nın güvenliğini de arttıracağını dile getirdi.

Hollanda ile güvenlik alanındaki işbirliklerinin iyi olduğunu vurgulayan Belçika Başbakanı Michel ise iki ülke istihbarat birimleri arasındaki bilgi paylaşımının artırılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Benelüks Hava Sahasını, Hollanda'da ve Belçika Koruyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement