'Beni Bahçeme Gömün' Diye Vasiyet Eden Osmanlı Paşasının Kabrinin Üzerine Apartman Yapıldı - Son Dakika
Güncel

'Beni Bahçeme Gömün' Diye Vasiyet Eden Osmanlı Paşasının Kabrinin Üzerine Apartman Yapıldı

\'Beni Bahçeme Gömün\' Diye Vasiyet Eden Osmanlı Paşasının Kabrinin Üzerine Apartman Yapıldı

Tekirdağ'da vasiyeti üzerine öldükten sonra bahçesine defnedilen Mehmet Paşa isimli Osmanlı komutanının kabrinin üzerine apartman yapıldı.

25.04.2016 15:17  Güncelleme: 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun yıllar önce Erzurum'dan Tekirdağ'a yerleştiği tahmin edilen ve vasiyeti üzerine öldükten sonra bahçesine defnedilen Mehmet Paşa isimli Osmanlı komutanının kabrinin üzerine apartman yapıldı. Aradan geçen uzun yılların ardından Mehmet Paşa'nın gömüldüğü yerin mülk sahibi değişince, türbe şeklindeki kabir apartmanın altında kaldı.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Tekirdağ'da 17'nci yüzyılın sonlarında yaşadığı tahmin edilen Mehmet Paşa'nın, merkez Süleymanpaşa ilçesi Gündoğdu mahallesinde bulunan kabrinin üzerine 5 katlı bina yapıldı. Türbenin, yaklaşık 35 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen binanın altında kalmasının uygun olmadığını dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerden düzenleme istedi.

Gündoğdu Mahallesi sakinlerinden Aşık Özden, "1990 yılında askerden geldim. Askerden geldikten sonra burada işe başladım. Bu türbenin üzerinde yaklaşık 4 ay kadar konakladım. Türbenin ve binanın hangi tarihte yapıldığını bilmiyorum. Türbenin üzerine bina yapılması doğru değil, ancak şahsi bir mülk bu bina herhalde" dedi.

"TÜRBENİN YANINDAN GEÇEN ONLARCA İNSAN BURANIN TÜRBE OLDUĞUNUN FARKINA BİLE VARAMIYOR"

Türbenin yerinin değiştirilmesinin doğru olmayacağını belirten Özden, "Bence türbenin yerinin değiştirilmemesi gerekir. Türbenin alanı kamulaştırılabilir. İşlek bir caddenin kıyısında olduğu için kamulaştırılabilir belediye tarafından. Etrafı daha güzel bir hale de getirilebilir. Türbenin bu halde hiçbir anlamı yok yazık. Türbenin yanından geçen onlarca insan buranın türbe olduğunun farkına bile varamıyor. Mezarın olduğu yerde hiçbir şekilde insanlar yaşamamalı" diye konuştu.

"RAHATSIZLIK DUYMUYORUZ"

Apartman sakinlerinden Sevgi Soydan ise, "Biz de 2 yıl oldu bu apartmanı alalı. Erzurum'dan buraya gelmiş bu zat. Erzurum'da yaşıyormuş, buraya tayin yoluyla gelmiş. Bir devlet dairesinde çalışıyormuş herhalde. Buralar da onunmuş o zamanlar. Ölmeden önce, 'beni bahçeme gömün' demiş. Onun vasiyetiyle 1600'lü, 1700'lü yıllarda buraya gömülmüş" ifadelerini kaydetti.

Türbe üzerinde yaşamaktan rahatsızlık duymadığını belirten Soydan, "Hiçbir şekilde rahatsızlık duymuyoruz. Burası türbe olarak da değil, mezar olarak geçiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Beni Bahçeme Gömün' Diye Vasiyet Eden Osmanlı Paşasının Kabrinin Üzerine Apartman Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement