IŞİD Militanı Mahkemede "Beni Ülkeme Göndermeyin" Diye Yalvardı - Son Dakika
Güncel

IŞİD Militanı Mahkemede "Beni Ülkeme Göndermeyin" Diye Yalvardı

IŞİD Militanı Mahkemede "Beni Ülkeme Göndermeyin" Diye Yalvardı

Bursa'da, IŞİD terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan, Fas uyruklu Mimoun Bateoui'nin mahkemede "Bana 100 yıl hapis cezası verin ama ülkeme göndermeyin" dediği ortaya çıktı.

03.08.2016 12:17  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, IŞİD terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan, Belçika'da yaşayan Fas uyruklu Mimoun Bateoui'nin yargılanmasına devam edildi. Daha önceki duruşmasında suçunu kabul etmeyen ve mahkeme heyetine, "Bana 100 yıl hapis cezası verin ama ülkeme göndermeyin" diyen 42 yaşındaki Bateoui için Cumhuriyet Savcısı 15 yıl hapis cezası istedi. Duruşma karar için ertelendi.

IŞİD ADINA EYLEM YAPMAK İÇİN BURSA'YA GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen Şubat ayında, Belçika'da yaşayan Fas uyruklu Mimoun Bateoui'yi, iddiaya göre IŞİD adına eylem yapmak için geldiği Bursa'da gözaltına aldı. Cep telefonunda IŞİD propogandasını içeren görüntüler bulunan, üzerinde ankesörlü telefon kartı çıkan Mimoun Bateoui tutuklanarak cezaevine konuldu.

TERCÜMAN ARACILIĞIYLA SAVUNMA YAPTI

Hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Terör örgütü üyesi olmak' ve 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından dava açılan Mimoun Bateoui, çıktığı ilk duruşmada, tercüman aracılığıyla savunmasını yaptı. Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Bateoui, eşinin interneten İslami içerikli bir siteden yazıştığı kadın arkadaşının eşi olan M.S. ile tanıştığını, Bursa'da yaşayan bu kişi ile arkadaş olduğunu belirtti.

"BOKS SALONU AÇMAK İÇİN GELDİM"

Sanık Bateoui, "Onunla konuştuktan sonra ben de Bursa'da boks salonu açmak için geldim. Cep telefonumda IŞİD ile ilgili görüntüler var. Bunları izleyip hemen sildim. Çünkü Belçika'da bu örgüte ve Müslümanlara iyi gözle bakmıyorlar" dedi. Kendisinin Fas'a iade edilmemesi için mahkeme heyetine yalvaran Bateoui, "Fas'a göndereceğinize 100 yıl ceza verin razıyım. Aksi halde kendimi öldürürüm. Türkiye'ye sığınmayı talebi ediyorum" dedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Mimoun Bateoui'nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık yöneltilen suçlamaları bir kez daha kabul etmezken, Cumhuriyet Savcısı verdiği mütaalada Mimoun Bateoui'nin, terör örgütü üyesi olmak ve terör örgününün propagandasını yapmak" suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Duruşma karar için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD Militanı Mahkemede 'Beni Ülkeme Göndermeyin' Diye Yalvardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement