Benim İstanbul'um Sergisi Londra'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Benim İstanbul'um Sergisi Londra'da Açıldı

Benim İstanbul\'um Sergisi Londra\'da Açıldı

Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) 2010 yılından beri Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak İstanbul'da sokakta yaşayan çocuklara hizmet veren kuruluşlar ile işbirliği içinde 'Çocuklarla Birlikte' uygulama projesini yürütmektedir.

22.04.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) 2010 yılından beri Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak İstanbul'da sokakta yaşayan çocuklara hizmet veren kuruluşlar ile işbirliği içinde 'Çocuklarla Birlikte' uygulama projesini yürütmektedir. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Harringay'deki Kıbrıs Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, 'İngiltere'deki Çağdaş Türkler adlı oluşum ev sahipliği yaptı. Sergide 40 fotoğraf yer aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikten elde edilen gelir sokaklarda yasamak zorunda kalan çocukların Türkiye'de sokaklarda yaşamak zorunda kalan çocuklara yönelik Rehabilitasyon Merkezi Projesi'ne kullanılacak.

Sergiye gelir elde edilmesi amacıyla, Londra'da yaşayan Türk sanatçı Ece Clarke ve İstanbul'da yaşayan video, grafik, live visual, animasyon ve fotoğraf sanatçısı Efe Işıldaksoy, yaptıkları birer eserlerini bağışladılar.

FOTOĞRAFLA SESLERİNİ DUYURDULAR

Aynı zamanda Londra'daki Türk ailelerinin çocuklarıyla birlikte 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusunu yaşayadığı programlarında yer aldığı sergide, Alper Tokdemir ve İpek Taban yönetiminde çalışmalarını sürdüren Shining Performing Art Okulu öğrencilerinin dans ve bale gösterisi büyük ilgi gördü. Her iki kurum da sergi ile, seslerini hemen hemen hiç duyuramamış, azınlıkta kalmış ve toplumdan en fazla dışlanan grup içinde olan bu gençlerin toplumsal yaşama aktif katılımlarını güçlendirmeyi beraberinde onların seslerini duyurmalarına aracılık etmeyi hedeflemişler. Etkinlikte bir konuşma yapan Maltepe Üniversitesi (MÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve SOYAÇ Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci, şunları söyledi; Benim İstanbul'um fotoğraf sergisiyle toplumun dışına itilerek ötekileştirilen çocukların seslerinin topluma duyurulması ve çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu sergide çocuklar tarafından seçilen İstanbul'un değişik mekanları onların bakış açısından görünmektedir. İngilteredeki Çağdas Türkler, adına söz alan Arzu Güler de, Sokak Çocukları İçin Rehabilitasyon Merkezleri' yapılması konusunda Ağustos 2012'den beri üzerinde çalıştıklarını ifade etti, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Benim İstanbul'um Sergisi Londra'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement