''Benimle Oynar Mısın?'' 27 Eylül De Sinemalarda! - Son Dakika
Kültür Sanat

''Benimle Oynar Mısın?'' 27 Eylül De Sinemalarda!

\'\'Benimle Oynar Mısın?\'\' 27 Eylül De Sinemalarda!

Yapımcılığını Kedi Prodüksiyon'un üstlendiği, yönetmenliğini Aydın Bulut'un yaptığı romantik dram sinema filmi "Benimle Oynar mısın?" 27 Eylül de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

06.09.2013 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benimle Oynar Mısın? "Çarşı Oyunbozanlara Karşı" 27 Eylül De Sinemalarda!

Milyonların Sevgilisi "ÇARŞI" Başrolde!!!

Yapımcılığını Kedi Prodüksiyon'un (Eyşan Özhim) üstlendiği, yönetmenliğini Aydın Bulut'un yaptığı romantik dram sinema filmi "Benimle Oynar mısın?" 27 Eylül de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor…

Uğur Polat (Fatih), Eyşan Özhim (Sibel), Ertan Saban (Muzo), Rüzgar Boyle (Rüya), Arif Erkin (Şeref Baba), Ahmet Saraçoğlu (Taygır), Selim Erdoğan (Ozi), Ali İl (Laço), Rıza Sönmez (Reşat), Ayşenil Şamlıoğlu (Suna) gibi isimlerin başrolde yer aldığı sinema filminde Altan Erkekli (Ruhi), Ünal Silver (Enver), Altan Gördüm (Okul Müdürü), Münir İnselel (Sellect), Zeynep Kumral(Fatih Sekreter), Canan Okan (Okul görevlisi), Zühtü Erkan (Neyzen Tevfik), Ömür Gedik (Fatih'in eşi) ve Serhat Özcan gibi ünlü isimler filmin diğer oyuncularından.

Bir kadınla kızının uzun bir ayrılıktan sonra tekrar birbirlerini bulma serüveninin anlatıldığı sinema filminin senaryosu Aydın Bulut ve Eyşan Özhim'e ait. 6 hafta süren filmin çekimleri "mahalle ruhu"ndan hala uzaklaşmamış olan Beşiktaş'ta gerçekleşti. Beşiktaş bir semt olarak değil bir karakter olarak filmin içinde yer aldı… O nedenle Çarşı gurubu filmin başrollerinden birini oluşturuyor. Ayrıca çekim sürecindeki katkı ve destekleriyle filmin yapım mücadelesine ortak oldular.

"Benimle Oynar Mısın?" sinema filmi yaşam alanları her gün ellerinden alınan, kendi hayatı üzerinde söz sahibi olma hakkını arayan, vicdanını, değerlerini korumaya çalışan, aynı zamanda güçlü bir sevgiyi yaşamayı öğrenen insanların bir semt içinde birbirlerini bulmalarının hikayesidir.

YAPIMCI VE OYUNCU GÖRÜŞÜ/ EYŞAN ÖZHİM

Hayatı bir oyuna benzetiyor sonra bu oyunun içinde doğruların, yanlışların arayışında olan kişilerle tanışıyoruz, kazanmak ve kaybetmek derdinin dışında sadece bu oyunun hakkını vererek yaşamak istiyor bazıları... Kimi zaman cesaret gerektiriyor bu oyun, dürüstlük, paylaşım, sevgi istiyor. Işığını kaybetmişler, oyun dışında kalmışlar birbirini bulup, birbirlerine yaklaştıkça, yeniden ve daha güçlü parlamaya başlıyorlar.

Senaryoyu kurarken merkezine bir kadın yerleştirdik. Çünkü erkeklerin egemen olduğu bu dünyada oyun oynamaya pek fırsat tanınmıyor kadınlara, hayata onların tarafından bakmaya çalıştık. Kendi kaderini eline alan, karşı koyan, ayakta kalmaya çalışarak varoluşunu gösteren bir kadın, küçük bir kız ve bir "Bilge Kadın".

"Sybıl" ların o yaratıcı büyüsüne sahip, farklı gibi görünen fakat birbirini takip eden, tamamlayan üç ayrı dişi karakter yer alıyor filmimizin içinde…

YÖNETMEN GÖRÜŞÜ/ AYDIN BULUT

Yaşadığımız şehir İstanbul'u her gün kaybediyoruz. Bizim olan sokaklar, parklar, alanlar bizden alınıyor. Bu film sadece Beşiktaş'a olan sevgimin değil, aslında bu şehre olan bağlılığımın ve tutkunun bir anlatımı oldu benim için.

Ve balıksız düşünülemez bu şehir, her ne kadar deniz ve balıkla yaşamanın kültürünü oluşturanlar bu şehirden kovulmuş olsalar da, İstanbul'da denize sevdalanmamak mümkün değil... Balık, hayatla ölüm çemberini her an hatırlatmak isteyen bir imge olarak dolaşmaktadır filmimizin içinde.

Beşiktaş bir karşılaşmalar semtidir. Geçmişle bu günü aynı anda bütün canlılığıyla yaşatır, beton ve çelik marifetiyle her ne kadar yok edilmekte olsa da o yine de kişiliğini korumaya çalışır. İşte bu kendini koruma ve direnmenin hikayesini anlatır filmimiz. Çarşı grubu bu hikayenin tam ortasında durur, çünkü o var oluşu ve ruh haliyle bu sokakların çok özel yaşantısıdır. O sokakların zengin geçmişini bünyesinde barındırır. Biraz Neyzen'in mizahından ve küfürbazlığından biraz Optiğin hayalciliğinden ve cesaretinden, aslında kendisine yakışan her şeyden beslenir, paylaşmasını iyi bilir.

Filmdeki bütün mekanları karakterlerin iç dünyalarını yansıtan aynalar gibi düşünmeye çalıştık... Bu karakterlerin her biri diğerine "Benimle Oynar mısın" diye soruyor, kimisi yüksek sesle, kimisi sadece içinden mırıldanarak.

Umulmadık karşılaşmalar vadeder Beşiktaş... Aşık eder, geç kalmış buluşmalara fırsat verir, şenlik coşkusuna çeker seni, orada özgürleştirir...

Belki de yavaş yavaş tekrar geri kazanmaya başlamışızdır bu Şehri...

ÇARŞIDAN SOSYAL MEDYA YORUMLARI :

Gökhan Demirhan Beşiktaşlı olmak şu iki cümlede özetlenmiştir "Çok Sevdik be Abi" - "Biz Seni Sevinmek için Sevmedik"


Yiğit Atalar 27 Eylül'de sinemalar kapalı gişe


Fatih Selvi Hepimizin cocuklugu var be aga.


Ramazan Akıncı aga 27 eylül sinema biletleri karaborsaya düşecek demedi demeyin


Ahmet Yalçınkaya abi siz nasil bisey yaptiniz boyle fragmanda gozlerimiz doldu

Eyüp Tolga Çınar Baba beni bu Filme götür

FB VE GS TARAFTARLARINDAN SOSYAL MEDYA YORUMLARI :

Özgür Kır Galatasaraylıyım ama çarşı bu işi gerçekten biliyor... Allah her takıma çarşı gibi taraftar grubu nasip etsin...

TC Ogün Tosun Her yer "HEPİMİZ" olacak, Galatasaray formamla sinemadayım.

Fatih Aykut Güney Fenerbahçeliyim ama her kesim taraftarın kesin gitmesi gereken bir film kesin gidicem…

Murat Sunmeyer Fenerbahçeliyim ama Hastayım bu bjk taraftarının beraberlıgıne bırlıgıne...Bu fılm rekor kırsın....

Eşref Demir Fenerbahçeliyim ama bayıldım helal olsun

Hüseyin Güler Bir fenerbahçeli olarak helal olsun diyorum...50 bilet alacağım

Ruken Gölbaş Fenerbahçeliyim.Ama kesinlikle izleyeceğim.Çarşı gönüllerde...

Yusuf Sökmen‬‬ Koyu fenerbahçeliyim ama izlerken tüylerim diken diken oldu eğer fenerbahçeli olmasaydım beşiktaşlı olurdum FBJK!‬

Filmin Konusu :

Sibel uzun zaman önce ayrıldığı mahallesi Beşiktaş'a geri dönmektedir. Sahip olduğu her şeyi yitirmiş, doğup büyüdüğü yerler bütünüyle değişmiştir. Kızı Rüya yetimhanede büyümüş beş yıldır onu görememiştir. Sibel kızını almak için yetimhaneye gittiğinde onu sekiz yaşında, erkek gibi davranan, annesine öfkeli, hırçın ve tutkulu bir Beşiktaş taraftarı olarak bulur. Sibel'in kızıyla arasındaki uzaklığı ve kopukluğu gidermesi çok kolay olmayacaktır. Rüya kısa sürede babasının hayatta olduğunu öğrenir ve onu aramaya başlar.

Beşiktaş'ta, o semtin sokaklarında birbirlerini tanımaya çalışan anneyle kızın yolları taraftar gurubu "Çarşı" yla çakışacaktır. Çarşılı gençlerin mahalledeki yaşam alanlarını tehdit eden, onların mücadele ettiği İşadamı, Sibel'in kızı Rüya'dan saklamaya çalıştığı babasından başkası değildir. Kahramanlarımız hayatı bir oyun gibi görürler. Burada kazanmak-kaybetmek hırsı değil, oyunun güzelliğidir aslolan. Bu oyunda izleyici değil oyunun ta kendisi olmayı seçmiş taraftarlardır onlar.

KÜNYE:

YAPIM ŞİRKETİ : KEDİ PRODÜKSİYON YAPIMCILIK LTD. ŞTİ

YÖNETMEN : AYDIN BULUT

SENARYO : AYDIN BULUT – EYŞAN ÖZHİM

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ : ZEKERİYA KURTULUŞ

MÜZİK : MAZLUM ÇİMEN

JENERİK/ FRAGMAN MÜZİĞİ: ERDAL GÜNEY

TÜR : ROMANTİK/ DRAM

SÜRE : 102 DAKİKA

DAĞITIM : PİNEMA

VİZYON TARİHİ : 27 EYLÜL 2013

Oyuncular ve Karakterleri :

Uğur Polat (Fatih)

Eyşan Özhim (Sibel)

ErtanSaban (Muzo)

Rüzgar Boyle (Rüya)

Arif Erkin (Şeref Baba)

Ahmet Saraçoğlu (Taygır)

Ali İl (Laço)

Selim Erdoğan ( Ozi )

Rıza Sönmez (Reşat)

Ayşenil Şamlıoğlu (Suna)

Altan Erkekli (Ruhi)

Ünal Silver (Enver)

Altan Gördüm (Okul Müdürü)

Münir İnseler (Sellect)

Zeynep Kumral (Fatih Sekreter)

Canan Okan (Okul görevlisi)

Zühtü Erkan (Neyzen Tevfik)

Ömür Gedik (Fatih'in eşi)

Umut Oray (arkadaş ) ( Aykut Oray'ı temsilen oğlu)

Ayrıca filmin içinde Aydın Boysan – Serhat Özcan - Cihan Okan – Sarper Semiz gibi ünlü simaları da Beşiktaş Çarşının içinde görüyoruz...

Yapım Notları:

Çekim Yerleri:

Beşiktaş İnönü Stadyumu (yıkıldı yenileniyor)

Beşiktaş Balık Pazarı (yıkıldı yenileniyor)

Ortaköy Ulus yolundakifidanlık (yıkılacak bina inşaatı yapılacak)

Tokatlıyan Han (yıkım kararı bekliyor)

Muradiye Spor Kulübü (Satın almak isteyenler var)

Yıldız'da 3.Selim'in Nişantaşı'sı (Süslü Karakol'un tam karşısındaki ağaçlıklı alanda duruyor oraya inşaat yapılacak)

Çekim süresi: 6HAFTA(22 NİSAN – 27 MAYIS)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat ''Benimle Oynar Mısın?'' 27 Eylül De Sinemalarda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement