Benzin Fiyatları 15 Ay Öncesine Döndü - Son Dakika
Ekonomi

Benzin Fiyatları 15 Ay Öncesine Döndü

95 oktan benzinin litresi, en yüksek fiyata ulaştığı 20 Haziran'dan bu yana yaklaşık yüzde 8 ucuzlayarak ortalama 4,75 liraya geriledi.

29.10.2014 13:59  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde oluşan fiyatlara göre 55 litrelik otomobil yakıt deposunu doldurmanın maliyeti 4 ayda 22,55 lira ucuzladı.

Küresel ölçekte petrol fiyatlarının artması ve yurt içinde akaryakıt firmalarının uyguladığı ücret tarifeleriyle 20 Haziran'da benzinin litresi, Türkiye'deki en yüksek maddi değerine ulaştı.

O dönem litre fiyatı 5,16 liraya kadar ulaşan 95 oktan benzin, 4 gün sonra yapılan indirimle tekrar düşüşe geçti. Fiyatlandırmada, 5 liranın üzerini en son 1 Ağustos'ta 5,01 lirayla gören benzinin litresi, 13 Eylül'de 4,93 liradan satılmaya başlandı.

Benzinin litre fiyatı, 15 Ekim'de 10 kuruşluk indirim sonucu 4,83 liraya geriledi. Bundan iki gün sonra gelen 8 kuruşluk indirimle fiyat 4,75 liraya düştü.

4 AYDA 41 KURUŞ DÜŞTÜ

Dünyada petrol fiyatlarındaki gelişmelerin de etkisiyle benzin, 20 Haziran'dan bu yana gördüğü indirimlerle 4 ayda 41 kuruş ucuzladı.

Benzin fiyatlarındaki yaklaşık yüzde 8'lik düşüş, depo doldurma maliyetlerine de yansıdı. Hacmi 55 litre olan bir otomobilin deposu için 20 Haziran'da 283,8 lira harcanması gerekiyordu. Bu masraf, 4 aydaki 22,55 liralık ucuzlamayla 261,25 liraya indi.

Litredeki bugünkü 4,75 liralık fiyat baz alındığında, yaklaşık 15 ay öncesine dönüldü. Benzin, 22 Mayıs 2013'te gelen artışla 4,75 liraya satılmaya başlanmış, 9 Temmuz 2013'teki zamma kadar bu fiyat uygulanmıştı.

Benzin Fiyatları 15 Ay Öncesine Döndü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Benzin Fiyatları 15 Ay Öncesine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • h.beylerbeyi: benzin palanır vatan hainleri sevinir benzin ucuzlar vatan hainleri üzülür. siz hic doğruya doğru egriye egri demesini bilmezmisiniz. bakınız bundan on yıl önceyi bir eski tv almak icin 36 ay vadeyle zor alıyordunuz şimdi o tv zaten alanda yok. sadece bu bir örnek. vatanın kalkınmasını istemeyen kim varsan vatan hainidir, ermeni uşagıdır, duyrulur. 13 20 Yanıtla
  • celalettin aslan: aptalca haber yapmayın benzin 2, 5 liraya düşünce haber yapın, tabii bu da hayalin hayali. 23 5 Yanıtla
  • tarsuslu: işidden ucuz petrolün etkileri tayip baba işini biliyor :) 11 15 Yanıtla
  • hasan hacıoğlu: Medya çok düştünüz kardeşim , yandaşlıkta sınır tanımaz hale geldiniz , yandaşlık üzerine bir dershane açarsanız ve size dershanecilikte özerklik tanınırsa hiç şaşırmam :) :) 17 4 Yanıtla
  • sezer: dahada ucuz olması lazım 14 0 Yanıtla
  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.


Advertisement