Dolar ve euro yeni haftaya düşüşle başladı - Son Dakika
Ekonomi

Dolar ve euro yeni haftaya düşüşle başladı

Geçen haftayı 8,51 seviyesinde kapatan dolar yeni haftaya 8,40 liradan başladıktan sonra 8,11 liraya kadar düştü. Euro da ciddi bir düşüş yaşayarak 9,65 liraya kadar geriledi.

09.11.2020 09:53  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cuma günü piyasaların kapanmasının ardından hafta sonu ekonomide önemli gelişmeler yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak yerine Naci Ağbal getirildi. Bu gelişmenin ardından dün akşam ekonominin zirvesinde de ciddi bir hareketlilik oldu. Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından istifa paylaşımı yapılırken, bu paylaşımın doğru olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

DOLAR VE EURODA CİDDİ DÜŞÜŞ YAŞANDI

Geçen haftayı 8,51 seviyesinde kapatan dolar yeni haftaya düşüşle başlayarak 8,40 liradan işlem gördü. Düşüşü hızla devam eden dolar an itibariyle 8,11 liradan işlem görüyor. Aynı saatlerde euroda da ciddi bir düşüş gözlemlendi. Geçen haftayı 10,12 seviyesinde kapatan euro haftanın ilk işlem gününde 9,65 liradan işlem görüyor. Sterlin ise 10,65 liradan işlem görüyor.

AĞBAL'IN AÇIKLAMALARI OLUMLU ETKİLEDİ

Analistler, TCMB Başkanı Ağbal'ın açıklamalarının Türk lirası varlıkları olumlu etkilediğini belirtti. Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Almanya'da dış ticaret dengesi ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, koronavirüs salgını, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve siyasi gelişmelere ilişkin haberlerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını bildirdi.

"ŞEFFAFLIK VE İLETİŞİM GÜÇLENDİRİLECEKTİR"

Ağbal, banka olarak temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Dolar ve euro yeni haftaya düşüşle başladı

Son Dakika Ekonomi Dolar ve euro yeni haftaya düşüşle başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • ...: berat beyin boşalan makamı ilk gününe iyi başladı bence boş kalabilir daha iyi yöneteceği kesin :) 37 2 Yanıtla
  • ..: hükümet istifa etse demek dolar bir liraya kadar düşecek 29 8 Yanıtla Hakim: Dua edin CHP başta değil , eskiden olduğu gibi 2 gecede 2 katına fırlardı ! İnsanların açlıktan öldüğü , ekmeğin olmadığı ve sırayla her aileye 1 adet dağıtıldığı günler ! 5 6 OĞUZHAN: çok beklersin 0 4
  • muro: yine geri dönme. dönersen dolar yine çıkar. 26 4 Yanıtla
  • bazen : ak partiye oy veriyorum vereceğim ama damat iyi insansın ama lütfen bakanlığı bırak olmuyor.zorlamaya gerek yok .bide böyle deneyelim. 5 15 Yanıtla
  • ANTEPÇE: demek birkaç defa daha istifa etse dolar 1 liraya kadar düşecek 15 4 Yanıtla
  • trbz10 : çok yıpratıldı. hainler sadece dışarda değil, içimizde. 1 6 Yanıtla
  • tuğçe: doların düşme sebebi bidan iran için yapıyor şu düşüncesiz halden çıkın 2 3 Yanıtla Adam. Angaralı: Kardeşim. Dolar yükselmez senin parann deger. Kaybına. Ugrar buda diger para birimleri karşında. Düşüşe gecer madem. Bidrn düşürüyoda euro. İle. Sterlin. Niye. Dolarla. Birlikte Düşüyo yükseliyo. 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement