Berat Kandili - Son Dakika
Güncel

Berat Kandili

Bolu Belediyesi tarafından Berat Kandili dolayısıyla 5 bin kişiye yemek ikram edildi.

21.05.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediyesi tarafından Berat Kandili dolayısıyla 5 bin kişiye yemek ikram edildi.

Berat Kandili dolayısıyla Bolu Belediyesi, vatandaşlara Belediye Meydanı'nda yemek ikramında bulundu.

Yemek tezgahının başına geçen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, vatandaşların Berat Kandilini kutlayarak, etli pilav ve ayran dağıttı.

Yemek sonrasında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yılmaz, kandillerde yemek ikramlarını klasik hale getirdiklerini belirtti.

Başkan Yılmaz, "Her kandilde vatandaşlarla kucaklaşıyor, öğle namazı sonrası buraya gelen Bolular'a pilav dağıtıyoruz. Artık bu geleneksel hale geldi. Onlarla oturuyoruz, birlikte pilav yiyoruz. Bu da onların hoşlarına gidiyor." diye konuştu.

Doğu illerinde yaşanan terör olaylarına ve İslam alemindeki sıkıntılara da değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Savaştan kaçan 3 milyondan fazla insanı bağrımıza bastık, kolluyoruz ve içeride terörle uğraşıyoruz. Ayrıca, güneyimiz de savaş alanı. Neredeyse dünya savaşı, bütün dünya ülkeleri orada. Bütün bu sorunlara rağmen dimdik ayakta kalan bir ülkeyiz. Bundan dolayı Rabbime şükrediyorum. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bile bizim şuan ki pozisyonumuzu kaldırabilme şansı yok. Hala dimdik durabiliyor ve ekonomimiz de ayaktaysa böyle imkan sağlayan Rabbime şükrediyor, aynı zamanda ülkeyi idare edenlerden de Allah razı olsun diyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berat Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement