Bereket Ekspresi Sivas'ta 3 Bin Kişilik İftar Yemeği Verdi - Son Dakika
Güncel

Bereket Ekspresi Sivas'ta 3 Bin Kişilik İftar Yemeği Verdi

Bereket Ekspresi Sivas\'ta 3 Bin Kişilik İftar Yemeği Verdi

İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi organizesinde 1 Temmuz'da Adapazarı'ndan yola çıkan Bereket Ekspresi, Sivas'a giderek tren garında 3 bin kişilik iftar yemeği verdi.

10.07.2014 00:01  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi organizesinde 1 Temmuz'da Adapazarı'ndan yola çıkan 'Bereket Ekspresi', bugün Sivas'a gelerek tren garında 3 bin kişilik iftar yemeği verdi.

2005 yılında 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganıyla yola çıkan ve 9 yıldır Balkan ülkelerinde iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da 'Bereket Ekspresi' ile Anadolu şehirlerinde iftar sofraları kuruyor. 1 Temmuz'da Adapazarı'ndan yola çıkan 'Bereket Ekspresi', bugün Sivas'a gelerek tren garında 3 bin kişilik iftar yemeği verdi. İftar yemeğine, Sivas Vali Vekili Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda yemeğin ardından İl Müftüsü Balkan tarafından dua edildi. Program, çocuk oyunları ve folklar gösterileri ile devam etti. Daha sonra programa katılan protokol üyelerine Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Acar tarafından plaket verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Acar, Balkanlar'da kurdukları sofraları Anadolu ile bütünleştirmek istediklerini belirterek, "Bundan 10 yıl Balkanlara çıktığımız bu yolda unuttuğumuz bazı şeyleri yeniden hatırlatmak istedik. Yüz yıl önce aramıza sınırlar koymuşlardı. Kardeşlerimizin arasına sınırlar koymuşlardı. Bu sınırları tanımayalım. Bu suni sınırlarımızdan vazgeçelim ve kardeşliğimizi yeniden temsil edelim dedik. Balkanlar'dan yola çıktık, 9 farklı Balkan ülkesinde iftarlar yapıyoruz. Kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. İstedik ki Balkanlar'da kurduğumuz güzel sofraları Anadolu'yla bütünleştirelim. Anadolu'daki kardeşlerimizle de bu iftar sofralarında bir araya gelelim. İstedik ki Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu 'milli birlik beraberlik ve kardeşlik projesi'ne bir nebze olsun, çorbada tuz olacak kadar az da olsa, katkı sağlayalım istedik. Şimdi bu akşam iftarımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Vekili Ayhan ise, "Bayrampaşa Belediyesi, bereketli topraklara bereket kattı. Bereket kervanından dolayı, böyle bir organizasyondan dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Ben şunu söylüyorum; hep İstanbul belediyeleri böyle güzellikler yapıyor. Anadolu'nun ücra yerlerinde böyle etkinlikler yapıyor. Tabi yapmaları gerektiğini düşünüyorum. İstanbul'a hayat veren buralar zaten. 7 milyon Sivaslı varsa, Trabzonlusu, Erzurumlusu, Erzincanlısı, Bayburtlusu, İstanbul'a hayat veren bu damarları sulaması gerekiyor. Bunun için Bayrampaşa Belediyesi ve diğer bütün belediyeler bu etkinlikleri yapıyor. Ben bu etkinliklerin kardeşlik hukukumuzu arttırmasını, inşallah huzurumuzu, kardeşliğimizi daim etmesini diliyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sami Aydın da, şunları kaydetti: "Bayrampaşa Belediyemize sizler adına, Sivas adına, Anadolu adına ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah orucumuzu kabulü makbul eylesin. Sivas'ta Ramazan bir başka. Sivas bir başka, Anadolu bir başka. Gerçekten her gün farklı farklı etkinliklerle Ramazan'ı geçiriyoruz."

Trenin yarınki durağı ise Malatya olacak. Ramazan ayı boyunca Anadolu şehirlerini gezerek 100 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturmayı hedefleyen Bereket Treni'nin son durağının ise Balıkesir olacağı öğrenildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bereket Ekspresi Sivas'ta 3 Bin Kişilik İftar Yemeği Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement