Beren Saat'in Tasarımcısı Tartışmalara Cevap Verdi: Kıyafet Çalıntı Değil - Son Dakika
Magazin

Beren Saat'in Tasarımcısı Tartışmalara Cevap Verdi: Kıyafet Çalıntı Değil

Ödül törenindeki kıyafetinin 'çalıntı' olduğu iddia edilen Beren Saat için, tasarımcısı Özge Masur konuştu: "İki elbise arasında benzerlik göremiyorum"

26.02.2017 11:52  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen GQ Türkiye Men of the Year ödül törenine yeşil tül, transparan bir elbiseyle katılan Beren Saat moda dünyasında tartışmaya neden olmuştu. Beren Saat'in kıyafetinin, Altın Kürede Haile Steinfeld'in kıyafetiyle benzerlik gösterdiğinden çalıntı olduğıu iddiaları ortaya atılmıştı. O iddialara yanıt, kıyafetin tasarımcısı Özge Masur'dan geldi.

SON NOKTAYI KOYDU

Özür Masur'un Beren Saat'in elbisesinin Amerikalı genç oyuncu Hailee Steinfeld'in Altın Küre Ödül törenine giydiği bu lila Vera Wang elbiseden taklit ettiği çok fazla konuşuldu. Sabah'tan İdil Demirel'e röportaj veren Özgür Masur, "Tasarımın esinlenme mi yoksa kopya mı" tartışmasına son noktayı koyarak şunları söyledi:

Beren Saat'in Tasarımcısı Tartışmalara Cevap Verdi: Kıyafet Çalıntı Değil

(Haile Steinfeld'in Altın Küre Ödülleri'nde giydiği kıyafet)

"1950'ler Dior, 1960'lar Vionett'ine baktığınızda bu tarz bir göğüs kupunu çok sık görürsünüz. Çok bilinen, klasikleşmiş ve çok sık kullanılan bir kup bu! İki elbise arasında ben kumaşı, dikilişi, drapeleri bilen bir profesyonel olarak hiçbir benzerlik göremiyorum. Bunu bu sektörü ve modayı tam bilmemekle bağdaştırabilirim. Ancak suçlamalara gelince biraz haksız bulduğumu ifade etmek isterim. Dijital dünyanın bu kadar yaygın olduğu bir dönmede bir markanın kopya bir şey yapmasına ihtimal verilmesi bile mantığa sığmıyor…"

Beren Saat'in Tasarımcısı Tartışmalara Cevap Verdi: Kıyafet Çalıntı Değil

Beren Saat\'in Tasarımcısı Tartışmalara Cevap Verdi: Kıyafet Çalıntı Değil

Son Dakika Magazin Beren Saat'in Tasarımcısı Tartışmalara Cevap Verdi: Kıyafet Çalıntı Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement