Bergama'da 79'uncu Kermes Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Bergama'da 79'uncu Kermes Coşkusu

Bergama\'da 79\'uncu Kermes Coşkusu

İzmir'in Bergama İlçesi'nde bu yıl 79'uncusu düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi, çelenk koyma törenin ardından gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

09.06.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bergama İlçesi'nde bu yıl 79'uncusu düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi, çelenk koyma törenin ardından gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Bir hafta sürecek kermes kapsamında; ilçede paneller ve tiyatro etkinliklerinin yanı sıra ünlü isimlerin de sahne alacağı konserler düzenlenecek.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Bergama'yı ziyaretinde kültürel bir festival yapılmasını istemesi üzerine hayata geçirilen kermesin 79'uncusu, dün saat 17.30'da CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in Hükümet Konağı önüne çelenk koymasıyla başladı. Ardından saat 18.00'da Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşüyle sürdü. Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, misafir ülkelerden Arnavutluk ve Romanya Belediye Başkan yardımcıları, halk oyunları ekipleri ve vatandaşlar yürüyüşe katıldı. Atatürk Caddesi boyunca süren kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Konuşma yapan Başkan Gönenç, "Bergama Kermesinin tüm Bergamalılar için ayrı bir önemi vardır. Bize Atatürk'ün mirası olan bu kermesi açmanın da her Belediye Başkanı gibi benim için ayrı bir önem taşıyor. Umarım ki 'Bergama Kermesi' daha uzun yıllar coşkusunu ve heyecanını kaybetmeden sürer. Ben bu güne kadar süren kermeslerde emeği geçen herkesi kutluyor, aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum" dedi.

Kaymakam Kolsuz da "Bergama'nın bu güzel festivalinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Atatürk 1934 yılındaki Bergama ziyaretinde eşsiz devlet adamı öngörüsüyle o zaman tanınmamış olan Bergama ilçesinin, yurt içi ve yurt dışında tanınması için öngördüğü 'Bergama Kermesi' bu güne kadar başarıyla sürüp ilçenin tanınmasına katkı sağlamıştır. Ulu Önderimizi rahmetle anıyorum ve onun mirası olan Bergama Kermesinin ilçemiz için hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. Açılış programında So Soul Band Jazz Orkestrası, konser verdi.

Bir hafta sürecek etkinlikte; paneller ve tiyatro etkinliklerinin yanı sı ra yerli ve yabancı birçok ünlü ismin sahne alacağı konserlerde gerçekleştirilecek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bergama'da 79'uncu Kermes Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement