Bergama'da Ağaç Bayramı - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Ağaç Bayramı

Bergama\'da Ağaç Bayramı

21-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen Orman Haftası etkinlikleri başladı.

21.03.2013 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen Orman Haftası etkinlikleri başladı. Bergama'ya bağlı Örlemiş, Kızıltepe ve Atçılar köyleri sınırlarında kalan ağaçlandırma bölgesinde öğrenciler ve protokol üyeleri bir araya gelerek fidan dikti.

"Yenişakran Serisi A-10 Ağaçlandırma Uygulama Projesi" kapsamında ağaçlandırılan

alanda düzenlenen etkinliğe; Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, köy muhtarları,

öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Büyük emek, sabır ve para harcanarak gerçekleştirilen ağaçlandırma sahalarının dikkatsizlik sonucu çıkan bir kıvılcım ile yandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Gönenç, "Ormanlarımızın yangına karşı korunması için yediden yetmişe herkese önemli görevler düşüyor. Orman varlığımızı gelecek nesillere aktarabilmenin yolu öncelikle ormanları korumaktan geçiyor. Etkinliğin ormanların korunması, konuya ilgiyi arttırması ve yeşilin korunması adına yeni bir bilince vesile olduğuna inanıyorum" dedi.

Ormanlardan ve doğal güzelliklerden tahrip etmeden faydalanmanın önemli olduğunu ve bu bilincin tüm vatandaşlara kazandırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Gönenç, yeşilsiz bir hayatın imkansız olduğu dünyada ağaçlandırma projesi gibi etkinliklere her zaman ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Törende konuşan Bergama Orman İşletme Müdürü Erol Pehlivan ise, ormanların ülkelerin akciğerleri olduğunu, ağaçlandırma çalışmalarında yöre köylüsünün ekonomik yönden kalkındırılması amacıyla meyveli orman ağacı türlerini tercih ettiklerini söyledi. Fıstıkçamı, badem, akasya ve kızılçam ağaçlarının yöre halkının ekonomisine katkıda bulunduğunu belirtti.

Törenin ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve tüm konuklar kendilerine verilen fıstıkçamı fidelerini dikti, onlarca fidan toprakla buluştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da Ağaç Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement