Bergama'da Halk Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Halk Demokrasi Nöbetinde

Bergama\'da Halk Demokrasi Nöbetinde

Fethullahçı Terör Örgütü’ne bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki bir grup askerin darbe kalkışmasının ardından Bergama ilçesinde de vatandaşlar sokaklara dökülerek demokrasi nöbetini sürdürdü.

21.07.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü'ne bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki bir grup askerin darbe kalkışmasının ardından Bergama ilçesinde de vatandaşlar sokaklara dökülerek demokrasi nöbetini sürdürdü.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PYD)'na bağlı bir grup askerin darbe girişimi bulunmasına tepkiler dinmek bilmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara 'meydanları bırakmayalım' çağrısının ardından da onlarca vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Bergama ilçesinde de halk meydanları boş bırakmadı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi. Evlerindeki vatandaşlarda, sokaklara çıkanlara alkışlarla destek oldu.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayıp demokrasi nöbetine devam eden Bergamalılara teşekkür eden İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan "Millet iradesine karşı darbe girişimi haberini aldığımız ilk andan itibaren tüm kamu personeline çalıştıkları kurumlarda görevlerinin başında olmaları talimatını verdim. Saat 6 ya kadar nöbetteydik. Darbe girişiminin olduğu ilk geceden bu yana binlerce Bergamalı hemşehrimiz Cumhuriyet Meydanında demokratik tepkilerini göstermeye devam ediyor. Darbe girişiminin yaşandığı gece Bergama Garnizon Komutanlığında hiçbir olumsuzluğun yaşanmaması nedeni ile Garnizon Komutanımız Tankçı Albay Ahmet Ömercikli'ye teşekkür ediyorum. Darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana Bergama Cumhuriyet meydanında vatandaşlarımız ile birlikte demokrasi nöbetine katılan Jandarma Komutanımız Binbaşı Murat Dinçer'e, İlçe Emniyet Müdürümüz Ayhun Yumrukkaya ve görevlerini layığı ile gerçekleştiren tüm bürokratlarımıza ve kamu çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah Şehitlerimize rahmet eylesin. Allah Kötülere Fırsat Vermesin. Darbe girişiminde yaşamını kaybeden demokrasi şehitlerimiz için Bergama Yeni Camii'nde vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile gıyabi Cenaze namazı kıldık. Allah Şehadetlerini Kabul Etsin. Bir daha Aziz Milletimize böyle bir kara gün göstermesin" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da Halk Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement