Bergama'da Her Kardeş Kent İçin Bir Zeytin Ağacı - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Her Kardeş Kent İçin Bir Zeytin Ağacı

Bergama\'da Her Kardeş Kent İçin Bir Zeytin Ağacı

Heyecan verici açılış ve kapanış törenleriyle hem Bergama’ya hem de Avrupa’dan gelen konuklara unutulmaz anlar yaşatan 14. Kardeş Şehir Olimpiyatları’nın son günü anlamlı görüntülere sahne oldu.

24.06.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heyecan verici açılış ve kapanış törenleriyle hem Bergama'ya hem de Avrupa'dan gelen konuklara unutulmaz anlar yaşatan 14. Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın son günü anlamlı görüntülere sahne oldu.

Yeni yapılan tenis kortlarının bulunduğu yeşillik alana,Bergama ve Olimpiyata katılan her kardeş kent adına zeytin ağacı dikildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kapanış töreninin ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte alana gelen yabancı ülke delegasyonu, bu anlamlı sürpriz karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Gönenç ve delegasyon, zeytin ağaçlarının önünde bulunan ve üzerinde her kardeş kentin isminin yazılı olduğu mermer levhaları açtı.

Bergama Belediye Başkanı, kardeş kent temsilcilerine 14. Kardeş Şehir Olimpiyatları anısına hazırlanan çerçevelerden armağan etti. 2017 yılındaki Olimpiyatlara evsahipliği yapacak olan Almanya Böblingen de Mehmet Gönenç'e,barış ve kardeşliği sembolize eden bir heykelcik hediye etti. Başkan Gönenç yaptığı konuşmada "Bu dört gün boyunca Bergama'da unutulmaz anlar yaşadık. Coşkulu bir açılış töreni ile başlattığımız Olimpiyatlar, Olimpizm ruhunu yansıtan bir atmosferde; barış, dostluk, kardeşlik, işbirliği ortamında gerçekleşti. Biz de buna atıfta bulunarak her kardeş kentimizin ismine barışın simgesi olarak bilinen zeytin ağaçlarından diktik. Dostluğumuzun, kardeşliğimizin daim olmasını diliyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da Her Kardeş Kent İçin Bir Zeytin Ağacı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement