Bergama'da Kermeste Futbol Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Bergama'da Kermeste Futbol Konuşuldu

Bergama\'da Kermeste Futbol Konuşuldu

Eski milli takım menajeri Can Çobanoğlu, Türk futbolunda en temel sorunlardan birinin profesyonel yönetici eksikliği olduğunu söyledi.

12.06.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski milli takım menajeri Can Çobanoğlu, Türk futbolunda en temel sorunlardan birinin profesyonel yönetici eksikliği olduğunu söyledi.

Gençlerbirliği'nin eski teknik direktörü Mesut Bakkal'la birlikte 79'uncu Uluslararası Bergama Kermesi'nde düzenlenen "Günümüzde ve Gelecekte Türk Futbolu" konulu panelde konuşan Çobanoğlu, kulüplerin ekonomik anlamda ciddi kazanımlar elde etmelerine rağmen profesyonel yönetici eksikliğinden ötürü sıkıntı çektiğini ifade etti. Almanya'da çalıştığı dönemden örnekler veren Can Çobanoğlu, şöyle konuştu:

"Almanya'da başkan olarak görev yaptığım kulüpte, teknik direktör transfere ihtiyacı olduğunu ifade etti. Ben de kulübün mali işlerden sorumlu direktörünü çağırıp durumu kendisine ilettim. Ancak mali direktör, transfer yapamayacağımızı söyledi. Daha sonra öğrendim ki kulüpte görev yapan mali direktörler Almanya'da Futbol Federasyonu'na bağlıymış. Yani ciddi bir otokontrol sistemi ile kulüplerin bugününü ve geleceğini planlıyorlar. Bizim de en kısa sürede bu tür çağdaş yapılanmalara geçmemiz şart."

Konuşmasında yöneticilerle teknik adamların ilişkilerini değerlendiren Mesut Bakkal ise kulüplerin teknik direktör konusunda istikrarsız bir yapı içinde olduğunu ve bu anlayışın futbolun geleceğini olumsuz etkilediğini belirtti. Bakkal'ın genç sporculara tavsiyelerde bulunduğu paneli Antalyaspor'un Bergamalı futbolcusu Erman Kılıç da izledi. Panel sonunda Bergama Belediyespor Sportif Direktörü Dr. Hindal Gündüz konuşmacılara teşekkür plaketi verdi. - Bergama

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bergama'da Kermeste Futbol Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement