Bergama'da Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi

Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, ilk ve ortaokulda eğitim gören ilçedeki 10 bin öğrenciden 4 bininin açılan Kur'an kurslarına katılım gösterdiğini belirtti.

25.06.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, ilk ve ortaokulda eğitim gören ilçedeki 10 bin öğrenciden 4 bininin açılan Kur'an kurslarına katılım gösterdiğini belirtti.

Tahiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların kapanmasının ardından çocuklara Kur'an-ı Kerim'in okunmasını öğretmek, İslamı sevdirmek için düzenlenen kursların ilçede başladığını söyledi.

Ailelelerin ve çocukların kurslara gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade eden Tahiroğlu, şöyle konuştu:

"4 bin çocuğumuz kurslarımıza katılım gösteriyor. 196 kurs ile çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Kurslarımız 3 dönem halinde yapılıyor. Her dönem 3 hafta sürüyor ve toplamda 9 haftalık bir eğitim sürecimiz var. Öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim'i okuma seviyelerine göre farklı eğitimler alıyor. Bergama'daki ilkokul ve orta öğretim olmak üzere iki kademedeki 10 bin çocuğumuzun 4 bini kurslarımıza katılım gösteriyor. Bizim hedefimiz önce 5 bin daha sonra tüm çocuklarımızı Kur'an kurslarına kayıt ettirebilmek. Biz bir öğrenci bile başvursa orada kursu açıyoruz. Ama yoğun ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz "Cami-Çocuk Buluşması" projemizin meyvelerini topluyoruz. Mübarek Ramazan ayında çocuklarımız camilerimizi şenlendiriyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bergama'da Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement