Bergama'da Şenlik Çocuklarından Başkan Gönenç'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Şenlik Çocuklarından Başkan Gönenç'e Teşekkür

Bergama\'da Şenlik Çocuklarından Başkan Gönenç\'e Teşekkür

Bergama Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği için 6 farklı ülkeden Bergama’ya gelen 120 misafir öğrenci ve delegasyon, Bergama protokolünü ziyaret etti.

23.04.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği için 6 farklı ülkeden Bergama'ya gelen 120 misafir öğrenci ve delegasyon, Bergama protokolünü ziyaret etti.

İlk ziyaret Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz'un makamında gerçekleştirildi. Ziyaretçilerine Bergama ve tarihi hakkında kısa bilgiler veren Kaymakam Kolsuz, ziyaretin sonunda öğrenciler ve delegasyonla toplu fotoğraf çektirdi. Öğrenciler ve delegasyonun bir sonraki adresi ise Bergama Belediyesi'ydi. Konuklarını Haluk Elbe Toplantı Salonu'nda ağırlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleriyle adını UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi'ne yazdıran Bergama'yı anlattı.

Gönenç, Bergama Belediyesi'nin 2011 yılında başladığı UNESCO çalışmalarının, Haziran ayında Katar'da yapılacak toplantıda Bergama'nın dünya mirası olmasıyla taçlanacağına inandığını söyledi.

Bergama Belediyesi olarak 18 yıldır Uluslararası Çocuk Şenliği'ni düzenlediklerini hatırlatan Gönenç, "Bergama binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bir barış, kardeşlik ve hoşgörü kentidir. Aynı zamanda kuşatan ve kucaklayan bir kenttir. Bu yüzden birçok medeniyet ve uygarlık en zengin dönemlerini bu topraklarda yaşamıştır. Uluslararası Çocuk Şenliğimiz de çocuklarımızı barış, kardeşlik, dostluk ve hoşgörü çatısı altında buluşturuyor. Sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Ben hepinizin burada iyi vakit geçireceğine inanıyor, Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Başkan Gönenç konuk öğrencilere, 18 - 22 Haziran tarihlerinde Bergama'da gerçekleşecek Kardeş Şehir Olimpiyatları ile ilgili de bilgi verdi. Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi. Bergama Belediye Başkanı çocuklara ve delegasyona, Bergama'yı anlatan bilgi kitapçıklarının ve dvd'lerin yer aldığı çantalardan hediye etti. Öğrenciler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman'ı ve misafir olduklarını okulların müdürlerini ziyaret ettiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da Şenlik Çocuklarından Başkan Gönenç'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement