Bergama Türkiye Oryantiring Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak - Son Dakika
Yerel

Bergama Türkiye Oryantiring Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

Bergama Türkiye Oryantiring Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

Geçtiğimiz yıllarda Oryantiring mili takım ve sporcu gelişim kamplarına yapıldığı UNESCO’nun 999’uncu Dünya mirası İzmir’in Bergama ilçesi, bu kezde 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışlarına ev sahipliği yapacak.

22.11.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıllarda Oryantiring mili takım ve sporcu gelişim kamplarına yapıldığı UNESCO'nun 999'uncu Dünya mirası İzmir'in Bergama ilçesi, bu kezde 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu, Bergama Belediyesi ile Bergama Ticaret ve Sanayi Odası (BTO)'nın işbirliği ve destekleriyle yapılacak olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları, yaklaşık 70 spor kulübünün bin 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 26 Kasım Cumartesi Günü startı verilecek şampiyona, 27 Kasım Pazar Günü ise Kozak Yaylası Karnakçı-Güreş Alanı mevkiindeki 'Orta Mesafe Yarışları' ile sona erecek. 3 gün sürecek yarışlarda sporcular ayrıca, Bergama'nın tarihi ve turistik alanlarını da gezecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu ise şampiyonaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Daha çok ormanlık alanlarda yapılan bu spor dalında, şampiyonanın Bergama ilçesine verilmesinde Bergama'nın coğrafi, tarihi ve jeopolitik konumu, önemli bir rol oynamıştır. Üç gün boyunca ilçede konaklayacak olan ekipler Bergama'yı tanıma fırsatı bulacaklardır. Bergama'nın tanıtılmasında büyük rol oynayacağı değerlendirilen Oryantiring şampiyonasının, aynı zamanda tarihi, turistik, folklorik, ticari ve tarım ürünlerinin de tanınması noktasında farkındalık yaratacağı öngörülmektedir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama Türkiye Oryantiring Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement