Berhan Şimşek'ten Başbakan'a "Isra Sure'li" Yanıt - Son Dakika
Güncel

Berhan Şimşek'ten Başbakan'a "Isra Sure'li" Yanıt

Berhan Şimşek'ten Başbakan'a "Isra Sure'li" Yanıt

08.12.2010 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERHAN ŞİMŞEK'TEN BAŞBAKAN'A "ISRA SURE'Lİ" YANIT

* CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek:

"Elbette bizim insani duygulara, sanatsal beğenilere söyleyecek sözümüz yoktur ama bunları politika malzemesi olarak kullanmaya kalkarsanız, insanlar da sizin samimiyetinizi sorgulama hakkına sahip olurlar"

"Şiir sevmek hoştur. Sanatı sevmek hoştur. Fakat Sayın Başbakanımız, her fırsatta sanatı sanatçıyı, şiiri istismar ediyor"

"Sayın Başbakan, Aşık Veyselleri, Pir Sultanları, bütün bu değerlerin, geleneklerin içini boşaltıp, bize iskelet bir Türkiye yaşatmaya çalışıyor"

"Ben Recep Tayyip Erdoğan'a buradan bir sure ile cevap vereceğim. Umarım ki, İmam Hatip'teyken bunları öğrenmiştir. Çünkü İsra Suresi'nin tarif ettiği kişi bizzat kendisidir, 'Biz bir ülkeyi, medeniyeti yok etmek istediğimizde servet ve nimet ile şımarmış elebaşlarını yönetici seçeriz. Onlar da ortada kötü gidiş sergilerler. Böylece o ülke aleyhine hüküm hak olur'" CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Gülhane Parkı'ndaki Aşık Veysel heykeli önünde CHP'lilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sivas'ta Aşık Veysel'e ait dizeleri okuduğunu hatırlatarak, "Elbette bizim insani duygulara, sanatsal beğenilere söyleyecek sözümüz yoktur ama bunları politika malzemesi olarak kullanmaya kalkarsanız, insanlar da sizin samimiyetinizi sorgulama hakkına sahip olurlar" dedi. Şimşek, Gülhane Parkı'ndaki Aşık Veysel heykelinin bakımsızlık içinde olduğunu söylerek, ünlü ozanın sadece saz çalan biri değil, bir düşünce ve felsefe adamı olduğunu dile getirdi. Aşık Veysel'in, Cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkmış kültür ve sanat insanı olduğunu ifade eden Şimşek, "Böyle bir değerin, kötü bir ortamda, biyografisi, kaidesi, peyzajı olmadan, isminin bile zor okunduğu, sazı kırık, alelade bir şekilde bırakılması, heykel olmanın ötesinde bir durumu sergiliyor" dedi.

Şimşek, heykelin, mekanı ile var olan bir sanat olduğunu ve eğer mekansızlaştırılırsa, değerinin kaybolacağını kaydederek, "Şiir sevmek hoştur. Sanatı sevmek hoştur. Fakat Sayın Başbakanımız, her fırsatta sanatı sanatçıyı, şiiri istismar ediyor. Aşık Veysel'in dizelerini okudu da. 17 yıldır, AKP anlayışı İstanbul'da Belediye Başkanlığı yapıyor, fakat bir gün Aşık Veysel'in Gülhane Parkı'ndaki heykelinin yanına geldi mi acaba? Geldiğinde bu resmi gördü mü? Sonuç olarak Sayın Başbakan, Aşık Veyselleri, Pir Sultanları, bütün bu değerlerin, geleneklerin içini boşaltıp, bize iskelet bir Türkiye yaşatmaya çalışıyor. Ben Recep Tayyip Erdoğan'a buradan bir sure ile cevap vereceğim. Umarım ki, İmam Hatip'teyken bunları öğrenmiştir. Çünkü İsra Suresi'nin tarif ettiği kişi bizzat kendisidir, 'Biz bir ülkeyi, medeniyeti yok etmek istediğimizde servet ve nimet ile şımarmış elebaşlarını yönetici seçeriz. Onlar da ortada kötü gidiş sergilerler. Böylece o ülke aleyhine hüküm hak olur'" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berhan Şimşek'ten Başbakan'a 'Isra Sure'li' Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement