Berkin'e Ninni ve Şarkılar - Son Dakika
Güncel

Berkin'e Ninni ve Şarkılar

Berkin\'e Ninni ve Şarkılar

Antalya’da, Giritli Evi ve Müzesi’nin açılışını yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kürsüde Berkin Elvan’ın fotoğrafının yer aldığı afişi açtı.

12.03.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, Giritli Evi ve Müzesi'nin açılışını yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kürsüde Berkin Elvan'ın fotoğrafının yer aldığı afişi açtı.

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan Giritli Evi ve Müzesi'nin açılışı gerçekleşti. Üçgen Parkı'na yapılan Giritli Evi ve Müzesi'nin açılışına halk yoğun ilgi gösterdi. Açılışa Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, DSP Muratpaşa Belediye Meclis üyesi adayları, Giritliler Derneği Başkanı Cem Çon, Üçgen Mahallesi Muhtarı Osman Aykaç, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BERKİN İÇİN ŞARKI

Başkan Evcilmen, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde açtığı Berkin Elvan'ın afişi dakikalarca alkışlandı. Giritli şarkı ve manilerinin söylendiği açılışta Berkin Elvan için "Şimdi Uzaklardasın" şarkısı söylendi. Katılımcıların gözyaşlarıyla eşlik ettiği şarkıdan sonra açılış konuşmalarına geçildi. Başkan Evcilmen konuşmak üzere kürsüye geldiğinde, Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başına biber gazı fişeği isabet ederek yaralanan ve 269 günlük yaşam savaşını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın fotoğrafının yer aldığı afişi açtı.

İŞ ÜRETİYORUZ

Konuşmasına Giritlice "Kalimera" diyerek başlayan Başkan Evcilmen, çocukluk yıllarından bahsederek, Giritlilerin yaşamında özel bir yeri olduğunu kaydetti. Muratpaşa Belediyesi'nin bir proje fabrikası gibi çalıştığını belirten Evcilmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her hafta bir projeyi hayata geçirmekteyiz. İş üretiyoruz. Dedikodu yapmıyoruz. Emeğimizle, borçlanmadan, kredi kullanmadan öz kaynaklarımızla kente katkı koyuyoruz"

HAYALİMİZ GERÇEK OLDU

Giritli Evi ve Müzesi'nin hayalleri olduğunu kaydeden Antalya Giritliler Derneği Başkanı Cem Çon da, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hayalimizi gerçekleştirdiği için Başkan Süleyman Evcilmen'e teşekkür ediyorum. İlk kuşak gider alışmaya çalışırmış. İkinci kuşak unutmaya çalışırmış. Üçüncü kuşak ise döner köklerini ararmış. Biz üçüncü kuşağız. Köklerimizi arıyoruz." Açılışta Giritlilerin Türkan Halası 64 yaşındaki Türkan Çetinkaya'nın Giritlice okuduğu mani alkışlandı.

KURDELE KESİLDİ

Üçgen Mahallesi Muhtarı Osman Aykaç, Başkan Evcilmen'e yatırımlarından dolayı teşekkür etti. Halk Kültürü Araştırmacısı Antalya Turizm Kültür ve İl Müdürlüğü'nde görevli Öznur Tanal'a Giritlileri konu edinen kitap çalışması nedeniyle Giritliler Derneği Başkanı Cem Çon tarafından plaket verildi. Cem Çon, Başkan Evcilmen'e günün anısına plaket verdikten sonra tüm davetlilerle Giritli Evi ve Müzesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Müzede Girit Kültürü'nü yansıtan giysiler, objeler, mektup ve fotoğraflar sergilendi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Berkin'e Ninni ve Şarkılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement