Berkin Elvan Esenyurt'ta Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan Esenyurt'ta Yaşayacak

Berkin Elvan Esenyurt\'ta Yaşayacak

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Esenyurt'ta Berkin Elvan adına İstanbul'un en büyük Cemevi ve tören alanı yapılacağının sözünü verdi.

17.03.2014 11:27  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi direnişi sırasında başına isabet eden gaz kapsülü sonucunda hastaneye kaldırılan Berkin Elvan 269 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Türkiye'nin her yerinde Berkin Elvan anısına yürüyüşler, mitingler düzenlenirken Esenyurt'ta da Elvan adına protesto gösterileri düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mehterçeşme Seçim Ofisinde yurttaşlarla bir araya gelen Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Esenyurt'ta Berkin Elvan adına İstanbul'un en büyük Cemevi ve tören alanı yapılacağının sözünü verdi.

"DİRENİŞTE HAYATINI KAYBEDENLERİN ALEVİ OLMASI DÜŞÜNDÜRMELİ"

Berkin Elvan'ın Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu söyleyen Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, "Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin Alevi vatandaşları olması çok düşündürücü bir durum. Alevi'si de Kürt'ü de bizim vatandaşımızdır. Esenyurt'a İstanbul'un en büyük Cemevini yapıp adına Berkin Elvan Cemevi diyeceğiz. Seçim vaadi olarak söylemiyorum bunu, tamamen insanlığımızdan ötürü bu projeyi hayata geçireceğiz" dedi.

"ESENYURT'A GEZİ PARKI"

Kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı yazan herkesin aynı haklara sahip olduğunu söyleyen Dr. Çapan, ayrıca Esenyurt'a Berkin Elvan Cemevi ve tören alanının yanı sıra Gezi Parkı yapılacağını da ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Berkin Elvan Esenyurt'ta Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement