Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan'ın Ölümü

İstanbul'un farklı bölgelerinde toplanan gruplar, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ediyor.

11.03.2014 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un farklı bölgelerinde toplanan gruplar Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ediyor.

Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba, İstiklal Caddesi üzerinde müdahale eden çevik kuvvet ekibinden bir polis memuru, göstericilerin attığı taşın bacağına isabet etmesi üzerine hafif şekilde yaralandı.

Göstericilerden bazıları polislere taş ve bilye atarken, bazı göstericilerin ve yoldan geçen bazı vatandaşlar da buna engel olmaya çalıştığı görüldü. Bu kişiler "hedefimiz polis olmamalı" şeklinde uyarılarda bulunarak, eylemcileri sakin olmaya davet etti.

Zaman zaman ara sokaklarda müdahaleler devam ederken, eylemciler İstiklal Caddesi üzerinde faklı noktalarda toplanarak slogan atmaya devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle İstiklal Caddesi'ndeki bir çok dükkanın kepenklerini kapattığı görüldü.

Beşiktaş'ta toplanan bir grup ise Teşvikiye ve Nişantaşı üzerinden Osmanbey'e çıkarak Taksim'e yürümek istedi. Grubun Taksim'e çıkmasına izin vermeyen polisin, eylemcilere Pangaltı'nda müdahale etmesi üzerine, gruptakiler Halaskargazi Caddesi üzerinden Şişli yönüne doğru geri çekildi. Geri çekilme sırasında eylemcilerin bir kaç dükkana zarar verdiği ve bazı siyasi partilerin seçim afişlerini yaktıkları görüldü.

Öte yandan Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde bir araya gelen yakınlarının bekleyişi sürerken, Halıcıoğlu Yanyolu Caddesinde slogan atarak toplanan grup, caddeyi kısa süre trafiğe kapattı.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi oldukları belirtilen bir grup Elmadağ'da bir araya gelerek Taksim'e yürümek istedi. Polis, geçişine izin vermediği grubun önünü TOMA ile kapattı. Yaşananlar üzerine gruptan bazılarının ellerini havaya kaldırarak, üzerlerinde taş ve sopa olmadığını polis yetkilisine gösterdiği görüldü. Gruptakiler Taksim'e geçmek istediklerini, hiç bir şekilde polise ve çevreye zarar vermeyeceklerini söylediler. Grubun geçmesine izin vermeyen polis, eylemcilere müdahale etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement