Türkiye'de Berkin Elvan Protestolarına Polis Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Berkin Elvan Protestolarına Polis Müdahale Etti

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Antalya, Kocaeli, Adana, Karabük ve Bursa'da düzenlenen gösterilere polis müdahale etti.

11.03.2014 23:38  Güncelleme: 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Antalya, Kocaeli, Adana, Karabük ve Bursa'da düzenlenen gösterilere polis müdahale etti.

Antalya'da, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki gruptan ayrılan bazı eylemciler, Antalya Valiliğine yürümek istedi. Polisin, yürüyüşe geçen grubu engellemek istemesi üzerine yanlarında bulunan taşları atan ve havai fişekleri ateşleyen gruba polis göz yaşartıcı gaz ve su ile müdahalede bulundu.

Bu sırada Cumhuriyet Meydanı'ndaki kafelerde oturan bazı vatandaşlar ile turistler de gazdan etkilendi. Gezinti yapmak için Cumhuriyet Meydanı'na gelen Antalya açıklarında demirli bulunan Amerikan donanmasına ait USS George HW Bush gemisinden bazı askerlerin de gazdan etkilenmesi üzerine esnaf askerleri dükkanlara alarak yardımcı olmaya çalıştı. Olayların sürmesi üzerine askerler meydanda bulunan otoparkta kendilerini bekleyen otobüslere bindirilerek uzaklaştırıldı. Antalya merkezli yayın yapan VTV televizyonuna ait bir otomobil de protestocuların attığı taşlar nedeniyle hasar gördü. Göstericilerin arasında kalan araç kanal personeli tarafından güçlükle bulunduğu yerden çıkarılarak güvenli bir alana getirildi.

Yol kenarındaki çöp konteynerleri ve metal korkulukları yola atan, barikat kuran ve ateşe veren protestoculara polis, Cumhuriyet Caddesi boyunca müdahale etti. Grup, Atatürk Parkı yakınlarında ara sokaklara kaçarak dağıldı.

-Kocaeli

Cumhuriyet Parkı'nda toplanan eylemciler, hükümet ve polis aleyhine sloganlar attı.

Buradan AK Parti il binası önüne yürüyen grup, bina önündeki barikata yüklenerek polise taş attı. Yapılan uyarının ardından dağılmayan eylemcilere polis, TOMA ve panzerden su sıkarak müdahale etti.

Meydandan kaçarak çöp bidonları ve cadde üzerindeki eşyalarla barikat kuran göstericileri polis biber gazıyla dağıttı.

Yürüyüş Yolu'na doğru kaçan göstericilere polis tazyikli su ve biber gazı ile karşılık verdi. Polisin müdahalesinin ardından çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Öte yandan Gebze ilçesinde düzenlenen gösterilerde sırasında Osman Yılmaz mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nun camları kırıldı.

-Adana

Atatürk Parkı'nda toplanan grubun, polisin ikazlarına rağmen dağılmaması üzerine biber gazı ve TOMA'larla müdahale edildi. Müdahale sırasında DİHA muhabiri Hamdullah Yağız Kesen, "akrep" tabir edilen aracın çarpması sonucu ayağından yaralandı.

Ambulansla TOKİ Numune Hastanesine götürülen Kesen'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada polis ekipleri, müdahale sırasında çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Göstericilerin ara sokaklara kaçarken ATM'lerin camlarını kırdığı görüldü.

-Karabük

Safranbolu ilçesindeki Misak-ı Milli Meydanı'nda toplan grup, mum yaktı, İstiklal Marşı'nı okuyarak bir süre slogan attı.

Gurup daha sonra Sadri Artunç Caddesi'ne geçerek yürümek istedi. Kısa süre sloganlar eşliğinde yürüyen grup polis engeli ile karşılaştı. Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, yürümeleri halinde müdahale edeceklerini belirterek, gurubun dağılmasını istedi.

Gurup tekrar Misak-ı Milli Meydanı'na dönerek kısa süre Berkin Elvan için slogan atıktan sonra dağıldı.

-Bursa

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek amacıyla Setbaşı Caddesi üzerinde toplanan kalabalık bir grup, sloganlar atarak AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasının bulunduğu Şehreküstü Meydanı'na yürüdü.

Uzun süre il başkanlığı binası önünde bekleyerek slogan atmayı sürdüren gruptakilerden bir kısmı, binaya taş ve yumurtalı saldırıda bulundu.

Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen taşlı ve yumurtalı saldırılarına devam eden gruba, polis ekipleri müdahale etti. Polisin müdahalesi sonucu gruptakiler şehrin ara sokaklarına dağıldı.

Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

-Hatay

Uğur Mumcu meydanında toplanan grup Gündüz Caddesi'nden Armutlu mahallesi girişine kadar ellerinde pankartlar ve Berkin Elvan'ın fotoğraflarıyla yürüdü. Burada grubun içerisinden polise havai fişek atan kişinin gözaltına alınması sonucu, polisle grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis göstericilerin dağılması yönünde sürekli anons yaptı.

Bu arada polisle gösteri yapan grubun bekleyişleri Armutlu mahallesi girişinde sürüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Berkin Elvan Protestolarına Polis Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement