Berlin Büyükelçisi Aydın, polis tarafından baskın yapılan Mevlana Camisi'ni ziyaret etti - Son Dakika
Politika

Berlin Büyükelçisi Aydın, polis tarafından baskın yapılan Mevlana Camisi'ni ziyaret etti

- Berlin Büyükelçisi Aydın, polis tarafından baskın yapılan Mevlana Camisi'ni ziyaret etti Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, polis tarafından baskın yapılan Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mevlana Camisi'ni ziyaret etti.

23.10.2020 17:46  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Berlin Büyükelçisi Aydın, polis tarafından baskın yapılan Mevlana Camisi'ni ziyaret etti

BERLİN - Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, polis tarafından baskın yapılan Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mevlana Camisi'ni ziyaret etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan ve en eski camilerden biri olan Mevlana Camisi'ne dün polis baskın yapmıştı. Camiye yapılan baskının nedeni olarak ise hükümetin yaptığı Covid-19 yardımlarında usulsüzlük yapılmış olabileceği şüphesi gösterilmişti. Sabah namazı sırasında 150 polis ve köpek eşliğinde yapılan baskın, kentte yaşayan Müslümanların büyük tepkisine neden oldu. Polisin çizmelerle ve arama köpekleriyle camiye girmesi orantısız güç kullanımı olarak nitelendirildi.

Olayın ardından bugün Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, polis tarafından basılan camiyi ziyaret etti. Büyükelçi Aydın, cuma namazını Mevlana Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası cami yetkililerinden bilgi alan Aydın, yapılan baskının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Büyükelçi Aydın, "Önceki gün sabah Berlin'in en eski en merkezi, en güzel camilerinden olan Mevlana Camisine polis tarafında yapılan baskın, doğru olmamıştır yanlış olmuştur. İbadet yerlerinin kutsaliyeti ihlal edilmiştir. Bu çirkin olayı bakanlığımız da yapmış olduğu açıklamayla kınadı. Bu tür bir baskının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Oradaki cemaatte incinmiştir, yaralanmıştır ve haklı olarak ilgili makamlardan özür beklemektedirler. Biz bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesini temenni ediyoruz" dedi.

"Cami cemaatinden özür dilenmeli"

Yaşanan olayın ardından Almanların 60 yıldır ülkelerinde yaşayan Müslümanları hala tanıyamadıklarını gösterdiğini dile getiren Aydın, "Biz de bu olaydan duyduğumuz rahatsızlığı Alman makamları nezdinde dile getirdik. Konuyu araştıracaklarını ve bize döneceklerini söylediler. Bu aynı zamanda Alman makamlarının, Alman toplumunun bir kısmının 60 yıldır burada birlikte yaşadıkları Müslümanları ne kadar az tanıdıklarını, onların değerlerini yeri geldiğinde yok saydıklarını bir daha göstermiştir. Almanya'da 5 milyondan fazla Müslüman yaşıyor. Bunlar Alman toplumunun bir parçasıdırlar. Büyük çoğunluğunun Alman vatandaşlığı var. Burada uzun yıllardır, barış ve uyum içerisinde yaşıyorlar. Almanya'nın gelişmesini, refahına katkıda bulunuyorlar. Onlar da buradaki toplumun bir parçasıdır. Müslüman toplumunun bu şekilde görülüp, bu şekilde muamele edilmesi hepimizin haklı beklentisidir. Berlin'de nüfusun yüzde 10'undan fazlası Müslümandır. Böyle bir ibadethaneye sabah namazı esnasında 150 polisin arama köpekleriyle, koçbaşlarıyla, botlarla girmelerinin haklı gösterilecek hiçbir tarafı yoktur. Temennimiz bundan ders çıkarılmasıdır ve buradaki cemaatten, teşkilattan özür dilenmesidir. Müslüman toplumundan özür dilenmesidir" dedi.

Mevlana Camisi'ne yapılan polis baskını nedeniyle çok sayıda vatandaş bugün cuma namazını Mevlana Camisi'nde kıldı. İçerideki yerler dolunca caminin avlusuna kurulan halılar ve hasırlarda cuma namazı kılındı.

Berlin Büyükelçisi Aydın, polis tarafından baskın yapılan Mevlana Camisi\'ni ziyaret etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Berlin Büyükelçisi Aydın, polis tarafından baskın yapılan Mevlana Camisi'ni ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement