Berlin'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin İlk Oylar Kullanıldı - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin İlk Oylar Kullanıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki, Türkler de, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy vermeye başladı.

31.07.2014 14:05  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'deki, Türkler de, Türkiye'deki  cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy vermeye başladı. Berlinli Türkler saat  08.00'de cumhurbaşkanını seçmek üzere Berlin Olimpiyat Stadyumu'nun önünde kuyruk oluştururken seçimlere genel katılımın az olması olduğu belirtildi.

Gazetecilere 07.00- 08.00 saatleri arasında Olimpiyat Stadyumu ve oy verme işleminin yapılacağı 16 numaralı sandık odasında görüntü alma izin verildi. Seçim merkezi sorumlusu Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Berlin'de kayıtlı 140 bin seçmen olduğunu 51 sandık odası hazırladıklarını belirterek, "4 gün sürecek bu seçimlerde oyları toplayıp, kapalı zarfları sayacağız ve topladığımız zarfların sayılarını Ankara'ya bildireceğiz. Tutanaklarımızı tutup, komisyon üyelerimizle birlikte dördüncü günün sonunda Türkiye'den gelecek olan özel kargo uçağıyla Türkiye'ye göndereceğiz" dedi.

Berlin'deki Türk vatandaşlarının pek çoğunun tatil nedeniyle şehir dışında olduğunu vurgulayan Başkonsolos Başar Şen, bunun seçimlere katılımı etkilediğini ve şu anda randevu alanların sayısının toplam seçmen sayısına oranla yüzde 7-10 arasında olduğunu belirtti. Şen, dördüncü günün sonunda zarfları saydıktan sonra katılım sayısını açıklayabileceklerini bilgisini de verdi. Yurtdışında ilk kez seçimlerin düzenlendiğini kaydeden Ahmet Başar Şen, "İlk kez düzenlediğimiz için mutlaka sıkıntılar olacaktır. Ama bu ortaya çıkabilecek sorunlardan ders çıkarıp bir sonraki seçimlerdeki uygulamalar daha mükemmel hale gelecektir" dedi.

Almanya'da 1977 yılından bu yana yaşayan Safiye Kaya, ilk kez oy verdiği için mutlu olduğunu, vatandaşlık görevinin verilmesinden memnun olduğunu söyledi. Kaya, "Türk vatandaşı olduğumu şimdi anlamış oldum" dedi. Eşi Ahmet Kaya ise eşiyle farklı günlerde oy kullanmak zorunda kalmaktan yakındı. Randevu almakta zorlanmadığını belirten Ahmet Kaya "Bana bugün, hanımıma cuma günü için randevu vermişler. Kanun ayırmadı ama Yüksek Seçim Kurulu bizi ayırmış. Bir daha gelemeyiz, bir oy kullanamayacağız" dedi.

Sabahın erken saatlerinde Olimpiyat stadyumu önünde kuyruk oluşturanlar arasında zaman zaman tartışmalar oldu. İlk yurtdışı seçimlerine Alman basının ve dünya basını da yoğun ilgi gösterdi. - Berlin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin İlk Oylar Kullanıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement