Berlin'de İlk Kez Türk - Alman Meslek Eğitim Fuarı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Berlin'de İlk Kez Türk - Alman Meslek Eğitim Fuarı Düzenlendi

Berlin\'de İlk Kez Türk - Alman Meslek Eğitim Fuarı Düzenlendi

Dha DIŞ HABER ? Berlin'de ilk kez Türk - Alman Meslek Eğitim Fuarı düzenlendi Berlin'de 'Türk - Alman Meslek Eğitim Borsası' adı altında düzenlenen meslek eğitim fuarı Türk Evi'nde gerçekleştirildi.

31.05.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER ? Berlin'de ilk kez Türk - Alman Meslek Eğitim Fuarı düzenlendi

Berlin'de 'Türk - Alman Meslek Eğitim Borsası' adı altında düzenlenen meslek eğitim fuarı Türk Evi'nde gerçekleştirildi.

Fuar, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosluğu himayesinde, pek çok firmanın ve işletmenin katılımıyla düzenlendi. 40'a yakın şirketin temsil edildiği etkinlikte gençler, meslek eğitimi olanakları hakkında yetkili kişilerden bilgi alma imkanı buldu. Berlin Başkonsolosluğu, Bundesagentur, IHK, HWK ve TD-IHK gibi kurumların ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe ayrıca, Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat ile sevilen müzisyen Rafet El Roman da katıldı.

Bir gün süren fuar çerçevesinde Almanya'dan çeşitli firmalar ve kurumlar Berlin Türkevi'nde stand açarak, meslek edinmek isteyen gençlere birinci elden kendilerini tanıtma ve sundukları meslek eğitimleri hakkında bilgi verme imkanı buldular.

Pek çok gencimizin aileleriyle birlikte katıldığı meslek eğitim fuarında açılış konuşmasını yapan Berlin Başkonsolosumuz Ahmet Başar Şen, Almanya'daki Türk anne ve babaların, çocuklarının eğitim konusuyla yakından ilgilenmeleri gerektiğini belirtti. İlki gerçekleştirilen fuarda çok sayıda ebeveyni görmekten mutluluk duyduğunu belirten Şen, 'Burada bu borsayı düzenlememizin sebebi gençlerimizi ve onların anne babalarını bu konuda daha iyi bilgilendirmektir. Almanya'da yüksek yerlere gelebilmek, iyi para kazanıp mutlu bir hayat sürebilmek için tek yol üniversite eğitiminden geçmiyor. Meslek eğitim sistemiyle de insanlar bu hedeflerine ulaşabilir' dedi. Almanya'da yaşayan Türk gençleri arasında işsizlik oranının Alman gençlerine göre 2 kat daha fazla olduğuna vurgu yapan Başkonsolos Şen, bunun sebeplerini dışlanma ve Türk gençlerinin Almanya'daki mesleki eğitim sistemini tam olarak bilmemeleri olarak açıkladı.

Fuara katılan Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat'da yaptığı açıklamada 'Türk - Alman Meslek Eğitim Borsası'na katılmaktan memnun olduğunu vurguladı. Kolat, 'Çalışma Bakanı olarak birçok fuara katıldım. Ama bugün burada bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Fuarda gençlerimiz ve velileri görecek ki Berlin'de 130'a yakın mesleki eğitim imkanı var. Yine birçok şirket eğitecek ve çalıştıracak genç arıyor. Gençlerimiz de işsizlikten maalesef büyük oranda etkileniyor; oysa ki görüldüğü gibi birçok fırsat var. Gençlerimize ve velilerine çağrıda bulunuyorum Almanya'daki dual eğitim sistemi dünyada tek. Birçok Avrupa ülkesi bizim bunu nasıl gerçekleştirebildiğimize bakıyor. Gençlerimiz bu fırsatlardan yararlansın' ifadelerini kullandı.

Almanya'da yaşayan sevilen ses sanatçısı Rafet El Roman'da fuara katılarak gençlere kendi deneyimleri hakkında bilgiler verdi. Kendisinin de gençliğinde meslek eğitimi aldığı söyleyen Rafet El Roman, Almanya'da kaloriferci ve havalandırma tesisatçısı olarak mesleki eğitimini tamamladığını söyledi. Rafet El Roman Azeri şarkıcı Ezo ile birlikte seslendirdiği şarkılardan sonra başkonsolos Şen ve Bakan Kolak'la birlikte standları gezdi.

Berlin'de ilk kez gerçekleştirilen fuara katılım beklenilenin üzerinde oldu. Başkonsolos Ahmet Başar Şen'e gençlerin bir plaketle teşekkür ettiği Meslek Eğitim Borsasını yaklaşık 750 kişi ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'de İlk Kez Türk - Alman Meslek Eğitim Fuarı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement