Berlin'deki Suriye Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Berlin'deki Suriye Görüşmeleri

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Halep'te çatışmaların son bulmaması halinde "adeta bir felaketin" yaşanabileceği ve yaklaşık 400 bin kişinin Türkiye sınırına yığılabileceği uyarısında bulundu.

04.05.2016 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Halep'te çatışmaların son bulmaması halinde "adeta bir felaketin" yaşanabileceği ve yaklaşık 400 bin kişinin Türkiye sınırına yığılabileceği uyarısında bulundu.

De Mistura, Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in ev sahipliğinde yapılan Suriye görüşmeleri öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Suriye'de çatışmaların son bulması ve siyasi sürece dönülmesi için Halep'te çatışmaların son bulması gerektiğinin altını çizen de Mistura, ABD ile Rusya arasında bu konuda yapılan görüşmelerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Suriye halkının Cenevre'deki Suriye görüşmelerine inandığını ancak çatışmaların gerçekten de durduğunu gözleriyle görmek istediklerini kaydeden de Mistura, "Şu anda Halep'te yaşananlar bir sınav niteliğinde." ifadesini kullandı.

ABD ve Rusya dışişleri bakanları arasında ateşkes sürecinin devamı konusunda yapılan görüşmelerin başarılı olmasını umut ettiğini söyleyen de Mistura, "Bunun alternatifi adeta felaket olur, 400 bin kişinin Türkiye sınırına akın etmesiyle karşı karşıya kalabiliriz." uyarısında bulundu.

De Mistura, Berlin'deki görüşmeye ev sahipliği yapan Steinmeier'e çabalarından ötürü teşekkür etti.

Berlin'deki görüşmeye, Steinmeier ve de Mistura'nın yanı sıra Fransa Dışişleri Bakanı Jean- Marc Ayrault, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab ile İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileri katılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlin'deki Suriye Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement