Berlin Duvarı Engelliler İçin Aşılacak - Son Dakika
Güncel

Berlin Duvarı Engelliler İçin Aşılacak

Berlin Duvarı Engelliler İçin Aşılacak

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) gönüllüleri Oğuz Otay ve Derya Erkut 4-7 Mayıs tarihleri arasında Berlin Duvarı'nı TOFD adına, pedal çevirerek aşmaya hazırlanıyorlar.

04.05.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1998 yılında kurulan ve Türkiye'deki Omurilik felçlileri için sayısız projelere imza atan TOFD, yeni bir farkındalık projesiyle tüm engelli vatandaşlarının sıkıntılarına dikkat çekmeye hazırlanıyor. 10- 16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında yapılacak olan proje "Duvarları Yık, Mutluluğa Çevir" başlığıyla tüm dünyanın dikkatini çekmeyi hedefliyor.
Aynı zamanda Efendi Kaptan Kurtar Bizi adlı kitabın yazarı Oğuz Otay ve hayata gelme misyonunu sosyal sorumluluk projelerinde fayda sağlamak olarak nitelendiren Derya Erkut, toplam uzunluğu 160km olan duvarı 4 gün boyunca pedal çevirerek aşacak.

Sosyal sorumluluk projesi için özel olarak hazırlanan Otay, her gün düzenli olarak antreman yaptığını ve özel bir beslenme programı uygulayarak kondüsyon sağladığını ifade ediyor.
Projenin amacı engelli vatandaşların hayatın içinde aşmak zorunda oldukları duvarlara dikkat çekmek ve toplumda engelli vatandaşların rahat yaşam hakları için sağduyu oluşturmak. Yaratılan farkındalık sayesinde TOFD adına 3430'a sms gönderen vatandaşların sağlamış olduğu katkılarla daha fazla omurilik felçlisine ihtiyaçları olan tekerlekli sandalye temini sağlamak.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile elele yürütülen projede Oğuz Otay, 1961 Yılında Doğu Almanya halkının Batı Almanya ya geçişini önlemek için örülen ve tüm Dünyada utanç Duvarı olarak anılan Berlin Duvarı'nı seçmesinin nedenini ise 'Bu duvar yıllarca insanların özgürce hareket etmesinin önünde engel teşkil etmiş bir yapıdır. İnsanların azmi ve inancı ile ortadan kaldırılan, yerle bir olan bu duvar engellerin kaldırılması, duvarların yıkılması konusunda simge olma özelliğini taşımaktadır.

Bu düşünceden hareketle tüm Dünyadaki engelli vatandaşlarımızın gerekli duyarlılık sağlandığında, bir çok engeli kolaylıkla aşabileceğini, tekerlekli sandalye imkanı sunulduğunda ve tekerlekli sandalyelerinin kolayca hareket etmesine mani onlarca basit engeli ortadan kaldırdığımızda onlar için 'DUVAR' olan sorunlarının aşılacağı inancını taşıyoruz. Bu benzerlikten yola çıkarak Berlin Duvarı'nın yıkılışını insanların özgürce hareketinin önündeki engellerin kaldırılması konusunda bir simge kabul ediyoruz' şeklinde ifade etti.

Performansını 2014 yılından bu yana Runtalya ve Runanatolia'da TOFD yararına yardım toplama amaçlı koşarak gösteren Derya Erkut 'gezmeyi ve seyahat etmeyi çok seviyorum. Bugün var gücümle pedalı çevirirken varlığıma bir anlam katıyorum, Omurilik felçlileri Derneği (TOFD) ve benzeri kuruluşları aracılığıyla önce kendi ruhuma sonra başka ruhlara dokunuyorum. Ülkelerin sınırları, bedenlerimizin zırhları hiçbir şeye engel değil' sözleriyle duygularını dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Berlin Duvarı Engelliler İçin Aşılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement