Berlin Fuarında Karaman Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Berlin Fuarında Karaman Tanıtılacak

Berlin Fuarında Karaman Tanıtılacak

Dünyanın en büyük ve en prestijli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin 2016 Uluslararası Turizm Fuarı bu yıl 9-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

26.02.2016 13:54  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ITB Berlin 2016 Uluslararası Turizm Fuarı 09-13 Mart 2016 tarihleri arasında, Almanya Berlin Messedamm Uluslararası Turizm Borsası'nda düzenlenecek. T.C. Kültür Turizm Bakanlığı standında Karaman'da yer alacak.

"Dünyanın en büyük turizm fuarında Karaman olarak yer almak şehrimizin tanıtımı anlamında son derece önemli" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti;"Berlin Turizm Fuarı dünyanın 5 farklı kıtasından ülkelerin katılım sağladığı dev bir turizm fuarıdır. Ülkelerin ve şehirlerin her yönüyle tanıtıldığı fuarda aynı zamanda uluslararası turizm şirketleri de bulunuyor. Dünya çapında on binlerce insanın ziyaret ettiği bu büyük fuarda Karaman olarak yer almak ve şehrimizin tarihi ve kültürel yönlerini dünya çapında tanıtmak bizim için gurur verici bir durum ve önemli bir fırsattır.
Taş Bina Karaman Turizm Merkezi Projemiz kapsamında hazırladığımız ve şehrimizin tarihinin ve kültürünün geniş kapsamlı anlatıldığı bir sunum gerçekleştireceğiz. Bu sunum içerisinde Karamanlı olup tüm dünyaya mâl olmuş Yunus Emre, Piri Reis, başta olmak üzere kent tarihimizde önemli yeri olan şahsiyetleri, ayrıca kent yaşam kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi en iyi şekilde anlatmayı hedefliyoruz.

Karaman Belediyesi olarak, yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda ilimizin tanıtımına yönelik programlar düzenliyor, büyük organizasyonlarda yer alıyoruz. İnşallah 09-13 Mart tarihleri arasında Berlin'de şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

ITB Berlin Fuarı katılımcı değerlendirmeleri bazında bakıldığında %82 oranında başarılı iş bağlantıları sağlayan bir fuar olup 2015 yılında 5 kıtadan ve 185 ülkeden gelen katılımcı ve ziyaretçiyi ağırladı, 850 üst segment ticari alım heyeti, 10.000 katılımcı, 50.000 özel ziyaretçi ve 115.000 marka temsilcisi ile 160.000m2'lik alanda toplamda 6,7 milyon EURO'luk cironun elde edildiği söz konusu fuarda % 77.4 oranında Almanya dışından katılım sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Berlin Fuarında Karaman Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı
    11:20 Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, mazbatasını alarak göreve başladı.

  • Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü
    11:18 Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken, sürücü yaralandı. Kaza, bugün sabah 04.30 sularında Odunpazarı İlçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu
    11:16 Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu. Alevlerin sardığı binanın simge kulesi yıkıldı.


Advertisement