Berlusconi'nin Avrupa Hayalleri Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Berlusconi'nin Avrupa Hayalleri Yıkıldı

Berlusconi\'nin Avrupa Hayalleri Yıkıldı

Yargıtay, eski İtalya Başbakanı Berlusconi'nin Mediaset davasından aldığı iki yıl kamu görevlerinden men kararını onadı.

19.03.2014 10:53  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da yüksek mahkeme, eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin Mediaset davasından aldığı iki yıl tüm kamu görevlerinden men cezasını onayladı. Mahkemenin kararı, ünlü siyasetçinin Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılamayacağı anlamına geliyor.

HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin açıkladığı karara göre, şirketiyle Amerikan filmlerinin alım satımında vergi kaçırdığı gerekçesiyle geçen yaz dört yıl hapis cezasına mahkum edilen Berlusconi'nin iki yıl boyunca kamu görevlerinde bulunmasına da yasak geldi. Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday olmak istediğini belirten 77 yaşındaki Berlusconi'nin bu hayali de bu karar sonrası bitmiş oldu.

BÜTÜN ŞÜPHELER ORTADAN KALKTI

La Repubblica gazetesine konuşan Anayasa Mahkemesi hakimlerinden Massimo Luciani, durumu ceza hukukunun 28. maddesi ve kamuoyunda Severino yasası olarak bilinen mevzuat kapsamında değerlendirilen Berlusconi'nin Avrupa Parlamentosu seçimlerine de giremeyeceği hususunda Yargıtay'ın bu kararı sonrasında bir şüphe kalmadığını ifade etti.

KARAR AİHM'YA TAŞINACAK

Kamu görevlerinden men kararını engellemeye çalışan ancak bunu başaramayan Berlusconi'nin avukatlarından Niccolo Ghedini, Yargıtay'ın kararını üzüntüyle karşıladıklarını, konuyu Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımayı düşündüklerini ifade etti. Berlusconi'nin partisi Forza Italia milletvekillerinden Maria Stella Gelmini, karara rağmen Berlusconi'nin lider olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

YAŞ DOLAYISIYLA HAPSA GİRMEYECEK

Cezası daha önce çıkarılan bir af yasası kapsamına alınan ve bu nedenle dört yıldan bir yıla düşen deneyimli siyasi lider, yaşı nedeniyle hapse girmeyecek. Bu nedenle, Berlusconi'nin bu davadan kesinleşen mahkumiyetini nasıl bir sosyal hizmet uygulamasıyla çekeceği 10 Nisan'da belli olacak. Berlusconi, daha önce ev hapsi yerine sosyal hizmet talebinde bulunmuştu.

Berlusconi, Mediaset davasında daha önce bir yıl kamu görevlerinden men cezası almış ancak Milano Temyiz Mahkemesi'nde yapılan yeniden hesaplama ile bu süre iki yıla çıkarılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlusconi'nin Avrupa Hayalleri Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement