Berlusconi Yaşlılara Bakacak - Son Dakika
Dünya

Berlusconi Yaşlılara Bakacak

Berlusconi Yaşlılara Bakacak

Vergi kaçırma suçundan hüküm giyen ve senatörlükten azledilen İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin cezasını nasıl çekeceği belli oldu.

15.04.2014 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vergi kaçırma suçundan hüküm giyen ve senatörlükten azledilen İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin cezasını nasıl çekeceği belli oldu. Eski başbakan ev hapsinin yanı sıra haftada bir gün yaşlılara bakacak.

78 yaşındaki Silvio Berlusconi sahibi olduğu medya kuruluşu Mediaset üzerinden vergi kaçırması suçuyla 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Af yasası nedeniyle cezası 1 yıla düşen Silvio Berlusconi'nin avukatları eski Başbakanın yaşını sebep göstererek Milano Denetimli Serbestlik Bürosu'na 10 Nisan'da yaptığı ev hapsi ve zorunlu sosyal hizmet başvurusuna olumlu yanıt aldı. Silvio Berlusconi haftada bir gün Arcore'daki evine 40 km mesafede bulunan Cesano Boscone huzurevine giderek burada bakıma muhtaç yaşlılara 4 saatten az olmamak kaydıyla yardım edecek.

Milano Denetimli Serberstlik Bürosu'nun raporunda Berlusconi için "Halen sosyal olarak tehlikeli" ifadesi dikkat çekerken rapora eski Başbakanın vergi cezasını ödemesi nedeniyle "İyileşme isteği belirtileri gösteriyor" notu düşüldü.

Berlusconi eğer 6 aylık periyotta "iyi hal" gösterirse 45 gün ceza indirimi alacak ve toplamda 10 ay 15 gün ceza çekmiş olacak.

Ev hapsi nedeniyle ikamet ettiği Lombardiya bölgesinden çıkması yasak olan Berlusconi siyasi faaliyetleri nedeniyle "izinli" sayılabilecek. Silvio Berlusconi ayrıca ikincil ikametini Roma'da göstererek Salı-Perşembe günleri arasında, Perşembe akşamı 23'de Lombardiya bölgesindeki Arcore'daki evinde olmak kaydıyla Roma'da bulunabilecek. Eski Başbakanın gece 23 ile sabah 6 saatleri arasında evden çıkması ise yasak.

Berlusconi'nin avukatları Niccolo Ghedini ve Franco Coppi kararı "dengeli" ve Berlusconi'nin siyasi faaliyetlerine olanak vermesi açısından tatmin edici bulduklarını ifade ederken "İtalya'nın Değerleri Partisi" Genel Sekreteri Ignazio Messina cezayı çok hafif bulduğunu belirterek, "İtalya'da vergi kaçırmak daha avantajlı" dedi. 5 Yıldız Hareketi lideri Beppe Grillo ise, "Ben Berlusconi'nin yerinde olsam hapis yatardım. Bu şekilde çok onursuz bir sonu oldu" yorumunda bulundu. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Berlusconi Yaşlılara Bakacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda
    14:18 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda

    Türkiye'nin iyilik gemisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. Bugüne kadar 13 kargo uçağı ve 7 gemi ile ihtiyaç sahibi Gazze'lilere ulaşan Türkiye, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan bu 8. gemiyle yardımlarını sürdürüyor.


Advertisement