Bes'ten Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Bes'ten Bordro Yakma Eylemi

Bes\'ten Bordro Yakma Eylemi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyeleri, 2014 enflasyon farkının memurlara ek zam olarak ödenmesini talep ederek, bordro yakma eylemi yaptılar.

15.09.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyeleri, 2014 enflasyon farkının memurlara ek zam olarak ödenmesini talep ederek, bordro yakma eylemi yaptılar.

Öğle saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan Maliye Binası önünde bir araya gelen üyeler, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Burada üyeler adına açıklama yapan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, Ocak 2014'te memurlara ödenen ve ortalama yüzde 6'ya denk gelen net 123 liralık maaş zammının yılın ilk yarısında açıklanan enflasyon rakamlarının altında kaldığını söyledi. Ağustos ayı sonu itibariyle yıllık enflasyonun yüzde 10'lara çıktığını söyleyen Kaya, "Tarihte ilk defa geçtiğimiz Temmuz ayında kamu emekçilerine zam yapılmamasına karşı iş bırakarak alanlara çıkmış, taleplerimizi ifade etmiştik. Ağustos ayı verilerine göre yıllık enflasyonunun yüzde 10'lara dayandığı bir süreçte düşük gelir gruplarının harcamaları içerisinde en fazla yer kaplayan gıda harcamalarında enflasyon oranı yüzde 15,19 olup bu ülkenin emekçileri ve yoksul halk kesimleri açlığa mahkum edilmek istenilmektedir. Kamuda açlık sınırına yakın giderek yoksulluk sınırı rakamından uzaklaşarak yaşamaya mahkum edilen kamu emekçilerinin tahammülleri artık üst sınıra dayanmıştır" dedi.

Bugün bordroları yakarak bir kez daha tepkilerini ortaya koyduklarını belirten Kaya, "Tüm kamu emekçilerine 2014 enflasyon farkı kadar ek zam ödenmesini, kamuda en düşük ücret adaletinin sağlanmasını, ek ödemelerin temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, açlık sınırının altındaki ücretlerin vergiden muaf tutulmasını, yoksulluk sınırının altındaki ücretlerin en düşük vergi diliminden vergilendirilmesini istiyoruz. 2013 ve 2014 yılına ilişkin ikramiye, fazla çalışma ücreti, yol ücreti ve kadroya geçişler nedeniyle oluşan ekonomik kayıpların karşılanmasını ve güvence altına alınmasını istiyoruz. Performans sistemi uygulamalarına son verilmesini, başta taşeron çalıştırma olmak üzere güvencesiz çalıştırılmanın yasaklanmasını, 4-B, 4-C sözleşmeli, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarının oluşturulmasını talep ediyoruz. İnsanca yaşam ve çalışma koşulları için grevli toplu sözleşme hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını ve özgür bir toplu sözleşme düzeninin yaratılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından memurlar bordrolarını yaktılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bes'ten Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement