Beş Yıllık Çile Sona Erecek - Son Dakika
Yaşam

Beş Yıllık Çile Sona Erecek

Beş Yıllık Çile Sona Erecek

Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde yaşayan Kaytancı ailesi, felç durumdaki oğullarını her gün evin önündeki dik merdivenden zorlukla çıkarıyor.

21.07.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde yaşayan Kaytancı ailesi, felç durumdaki oğullarını her gün evin önündeki dik merdivenden zorlukla çıkarıyor. 5 yıl önce eşi ile birlikte yaptığı kazada felç kalan ve eşini kazada kaybeden 28 yaşındaki Ahmet Kaytancı, anne ve babasının çabaları ile hayata tutunmaya çalışıyor. Genç adamın durumunu öğrenen Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacağı sözünü vererek çalışmaları başlattı. Belediyenin Ramazan etkinliğini izlemek üzere anne ve babasının yardımıyla okul bahçesine getirilen Ahmet Kaytancı'nın durumunu fark eden Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Kaytancı'nın yanına giderek, anne ve babasından genç adamın durumu hakkında bilgi aldı. Genç adamın dramını öğrenen Çerçi, gerekenlerin yapılması için belediye olarak harekete geçileceğini söyledi.

ÇERÇİ'DEN AİLEYE YARDIM SÖZÜ

Kaytancı ailesi, oğullarını her gün dik merdivenden tekerlekli sandalyeleri ile birlikte dışarı çıkarttıklarını ve büyük zorluk çektiklerini söyledi. Başkan Çerçi de aileye sorunları çözmeleri noktasında söz verdi.

Ahmet Kaytancı ile yakından ilgilenen Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya da, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün söz konusu evde gerekli incelemeyi yapacağını belirterek "Yapılabilecek ne varsa yapacağız" diye konuştu.

BEŞ YILDIR SÜREN DRAM

Oğlunun 2009 yılında bayramlaşmak için eşi ile birlikte Saruhanlı'ya giderken kaza yaptıklarını belirten Adnan Kaytancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oğlum ve eşi köye giderken Karaağaçlı kavşağında kaza geçirdi. Kazada eşini kaybetti. Konuşamıyor ve katı yiyecek veremiyoruz. 6 ay yoğun bakımdan sonra hayatta kalabildi. 5 yıldır yürüyemiyor ve yatalak. Mümkün olduğunca yapılan etkinliklere oğlumu götürmeye çalışıyorum. Bizim merdiven sorunumuz var. Ben her zaman evde olmadığım için eşim oğlumu merdivenlerden çıkaramıyor. Ben asansörcü ile konuştum. 7 bin TL fiyat verdi ama benim maddi imkanım bu asansörün yapılmasına yetmiyor. Gerekenlerin yapılması için yetkililerden yardım bekliyorum"

Oğluyla ilgilenmedikleri zaman morali bozulduğunu vurgulayan anne Zeynep Kaytancı da şöyle konuştu:

"Kendi oğlum olduğu için bakımı hiç zor gelmiyor. Gözüm gibi bakıyorum. Küçükken nasıl baktıysam şimdi de öyle bakıyorum. Dışarı çıkarmak istediğimizde çıkaramıyoruz. Yunus Emre Belediyesi'nin bir etkinliği vardı. Oraya götürdük, çocukları görüp eğleniyor." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Beş Yıllık Çile Sona Erecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement