Besaş'ın Yeni Ürünü; Günlük Süt - Son Dakika
Ekonomi

Besaş'ın Yeni Ürünü; Günlük Süt

Besaş\'ın Yeni Ürünü; Günlük Süt

Bursa’nın Keles İlçesi’ndeki süt ve süt ürünleri tesislerinde üretilen ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyen BESAŞ, 1 litrelik günlük sütü de tüketicilerle buluşturmaya başladı.

12.04.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Keles İlçesi'ndeki süt ve süt ürünleri tesislerinde üretilen ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyen BESAŞ, 1 litrelik günlük sütü de tüketicilerle buluşturmaya başladı.

Kırsal kalkınma anlamında Türkiye'ye örnek tesisleri bir bir Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ ilçelerinin kalkınmasına yönelik olarak kurulan Keles Süt ve Süt Ürünleri tesisi, bölge üreticisi için adeta can simidi oldu. Günlük 10 ton üretim kapasitesiyle bölge çiftçilerinden topladığı sütleri, ayran, lor, yoğurt, kaşar, peyaz peynir gibi süt ürünlerine dönüştüren tesis, ürün yelpazesine yeni eklenen günlük süt ile günlük kapasitesini de 20 tona çıkardı. Böylelikle bölge çiftçisinden alınan süt miktarı da ikiye katlanmış oldu.

GÜNLÜK SÜT DAHA SAĞLIKLI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsal kalkınma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, bir taraftan ürün yelpazesi genişlerken aynı zamanda bölge çiftçisine sağlanan ekonomik desteğin de sürekli arttığını hatırlattı. Dağ ilçelerindeki kalkınmanın sağlanmasıyla amacıyla kurdukları Süt ve Süt Ürünleri Tesisinde de kapasitenin her geçen gün arttığını dile getiren Başkan Altepe, "Karbonhidrat, protein ve yağları dengeli bir biçimde içinde barındıran tek besin kaynağı olan sütte ihtiyacımız olan vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor gibi yararlı birçok mineral bulunuyor. Çok faydalı bir besin kaynağı olan süte yüksek ısı (UHT) uygulandığında, içerisindeki hastalık yapan mikroorganizmalar yok edilirken vücudumuza yararlı bakteriler, vitamin ve bazı bileşikler de zarar görüyor. Ama BESAŞ Günlük Süt 72 derecede 15 saniyede tutularak üretildiği için bu tür yararlı maddeler daha az zarar görüyor. Bunun için BESAŞ Günlük Süt'ün tüketilmesi sağlık açısından daha yararlı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlık açısından bu kadar çok yararı olan kaliteli, sağlıklı ve güvenilir BESAŞ Günlük Süt tüketmelerini sağlayalım" diye konuştu.

Mevcut tesislere eklenen 500 metrekare alanda beyaz peynir üretiminin ardından günlük süt üretiminin de başladığını hatırlatan Başkan Altepe, günlük süt işleme kapasitesinin de 20 tona kadar çıktığını da sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Besaş'ın Yeni Ürünü; Günlük Süt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement