Besi Sığırları Yarışacak - Son Dakika
Güncel

Besi Sığırları Yarışacak

Anadolu Expo 2. Canlı Hayvan Fuarı, bu yıl çeşitli yarışmalara ev sahipliği yapacak. Fuar kapsamında Türkiye'de ilk kez "En Verimli Sığır Yarışması" düzenlenecek.

02.10.2015 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En verimli besi sığırı seçilecek

Platform Fuarcılık tarafından ilki geçtiğimiz yıl İzmir'de düzenlenen Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı bu yıl 5-8 Kasım tarihleri arasında Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Fuara Aydın ili Kırmızı Et Üreticileri Birliği önderliğinde gerçekleştirilecek olan Anadolu Expo 2. En Verimli Besi Sığırı Yarışması damgasını vuracak.

Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, fuarın tanıtım kadar sektörün birlikteliği için de çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu fuar, Aydın'da hem hayvancılık sektörüne hem de kent ekonomisine büyük yarar sağlayacak. Yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 70- 80 bin ziyaretçiyi Kuşadası'nda ev sahibi olarak karşılamaktan Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak büyük keyif alacağız" dedi.

Büyükbaş besi hayvancılık sektöründe Aydın'ın "marka" haline geldiğini ifade eden Bilgen, "Birlik olarak bizler et üretimini talebe göre planladık. Ürün kalitesini iyileştirmek için çalıştık. Pazara ise standartlara uygun ürün sevketmenin yanında ulusal ve uluslararası ölçekte pazarlama gücünü artırıcı tedbirler alarak üyelerimizi sürekli bilgilendirdik. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek en verimli besi sığır yarışması işte bu markanın bugün geldiği noktayı göstermesi açısından önemli" diye konuştu. Bilgen fuarda, üyelerinin besi çiftliklerinden seçilen Simental, Şarole, Limuzin, Montofon gibi etçil ırklarının sergileneceğini söyledi.

EN GÜZEL KOYUN VE KEÇİLER BELİRLENECEK

Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, sektörün nabzını tutacak yarışmaların bununla da sınırlı olmadığına dikkat çekti. Ceylan, fuarda birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkların boy göstereceğini belirterek, "Aydın İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği önderliğinde Koyun Keçi Güzellik Yarışması ile yine bölgenin damızlık koyun keçileri görücüye çıkacak" dedi.

AÇIK ARTTIRMA İLE SATIŞ

Anadolu Expo 2. Canlı Hayvan Fuarı'nda Türkiye'de ilk kez açık artırma ile canlı hayvan satışı gerçekleşecek. Gül Ceylan, dişi buzağılar, süt buzağıları, süt sığırları, düveler, küçükbaş koyun ve keçiler sergileneceği fuardaki açık artırmanın büyük ilgi göreceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Besi Sığırları Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement