Besiciler Sahte Para Kalemi Sayesinde Mağdur Olmuyor - Son Dakika
Güncel

Besiciler Sahte Para Kalemi Sayesinde Mağdur Olmuyor

Besiciler Sahte Para Kalemi Sayesinde Mağdur Olmuyor

Canlı hayvan pazarlarında polisin dağıttığı sahte para kalemleri, kurbanlık satışı sırasında dolandırıcılık olaylarına karşı besicilere kolaylık sağlıyor.

30.09.2014 12:24  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde canlı hayvan pazarlarında polis ekiplerince dağıtılan sahte para kalemleri, kurbanlık satışı sırasında dolandırıcılık olaylarına karşı besicilere kolaylık sağlıyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce "Sahtecilik, Hırsızlık ve Dolandırıcılık Kurbanı Olmayın Projesi" kapsamında kentteki hayvan pazarlarında besicilere dağıtılan yaklaşık 10 bin sahte para kalemi, kurbanlık alışverişinde dolandırıcılık olaylarının önlenmesinde önemli rol oynuyor.

Sahte paranın tespit edilmesine yarayan kalemler, besicilere kurbanlık satışı sırasında büyük kolaylık sağlıyor. Yetkililer, sahte olduğundan şüphelenilen paranın üzerinin sahte para kalemiyle çizilerek, kontrol edilebileceğini belirtiyor. Para eğer gerçekse herhangi bir renk vermeyen kalem, para sahteyse koyu renkli ve kalıcı çizgi oluşturuyor.

Melikgazi ilçesindeki TOKİ konutları yakınlarında kurulan hayvan pazarına kurbanlık getiren besicilerden Nizamettin Öcalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, polis ekiplerine teşekkür etti.

Kalem sayesinde sahte parayı çok pratik şekilde tespit ettiklerini belirten Öcalan, daha önce sahte parayla dolandırıldığını dile getirerek, "Yıllarca emek verdiğimiz hayvanlarımızı satarken dolandırılmak çok üzücü bir olay. Sağ olsun emniyet güzel bir sistem geliştirmiş. Paranın sahte olup olmadığını çok kolay bir şekilde anlayabiliyoruz" diye konuştu.

Öcalan, bu yıl birkaç kez sahte parayla karşılaştığını ve parayı kalem sayesinde tespit ettiğini ifade ederek, "Aslında birçok vatandaşımız parasının içinde sahte para olduğunu bilmiyor. Dolandırıcıların parası bir şekilde onlara geçiyor. Onlar da bize getiriyor. Herkes önlemini alırsa böyle sorunlarla karşılaşmayız" dedi.

Öcalan, sahte para kaleminin kullanılmasının vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılmamasını, bu uygulamanın her iki taraf için de faydalı olacağını söyledi.

Kurban satın almak için pazarı gezen Mahmut Selvi ise "Bu kalemi kullanan besicilere karşı alıcıların anlayışlı olması gerekiyor. Bu durum kişisel değil. Herkes verdiği paraya bakmak zorunda. Sonuçta besiciler bu hayvanlara emek veriyor, geçimini buradan sağlıyor" şeklinde konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Besiciler Sahte Para Kalemi Sayesinde Mağdur Olmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.

  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Advertisement