Beşiktaş, 3 Hafta Sonra Liderliği Geri Aldı - Son Dakika
Spor

Beşiktaş, 3 Hafta Sonra Liderliği Geri Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 yenen Beşiktaş, Galatasaray'dan liderliği geri aldı.

15.03.2015 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 yenen Beşiktaş, Galatasaray'dan liderliği geri aldı.

Ligin 20. haftasına kadar liderlik koltuğunda oturan ancak 21. haftada deplasmanda Eskişehirspor'a 1-0 yenilerek zirveden inen siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ın, sahasında İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kalmasıyla 3 hafta sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu. "Kara Kartallar", 24. hafta sonunda puanını 54 çıkarırken, Galatasaray 52 puanda kaldı.

Siyah-beyazlı ekip, böylece 25. haftada Fenerbahçe ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 22 Mart Pazar günü yapacağı karşılaşmaya lider olarak çıkacak.

En farklı galibiyetini aldı

"Kara Kartallar", Kayseri Erciyesspor karşısında aldığı 5-1'lik galibiyetle bu sezonki en farklı galibiyetine imza attı.

Ligde 18 Kasım 2012'de deplasmanda Antalyaspor'u 5-3 mağlup eden Beşiktaş, uzun bir aradan sonra da 5 gollü galibiyet elde etti. Siyah-beyazlı ekibin rakibini yendiği maçta Antalyaspor'un başında bulunan Mehmet Özdilek, Kayseri Erciyesspor teknik direktörü olarak Beşiktaş'ın 5 gollü galibiyet almasının üzüntüsünü yaşadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic de takımı başında en farklı galibiyetin sevincini yaşadı. 2013-2014'te göreve başlayan Hırvat çalıştırıcı yönetiminde siyah-beyazlı takım, geçen sezon sahasında Elazığspor'u 4-1 yenerken, Kayseri Erciyesspor'a ise 5-1 üstünlük sağladı.

4 maçta 22 gol

Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan son 4 maçta taraftarlar gole doydu.

İki ekip arasında 2013-2014'te ve bu sezon olmak üzere oynanan 4 maçta taraftarlar toplam 22 gol izledi. Beşiktaş, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 14 kez havalandırırken, Kayseri ekibi de 8 kez gol sevinci yaşadı.

Demba Ba, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu oldu

Bu sezon attığı gollerle önemli başarılara imza atan Demba Ba, Kayseri Erciyesspor karşısında fileleri havalandırarak bu sezon resmi maçlardaki 24. golüne ulaştı. Ligde 15, Avrupa kupalarında 8 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 kez skor bulan Senegalli oyuncu, 23 gollü Pascal Nouma'ya ait bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanını da ele geçirdi.

Maçın 34. dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Demba Ba, bu şekilde de gol bulmaya devam etti. Ligin ikinci yarısında şu ana dek 6 kez rakip fileleri havalandıran Senegalli oyuncu, böylece ikinci yarıda 4. penaltı golünü kaydetti.

Siyah-beyazlı oyuncu, Ankara'daki maçta yine boş geçmedi. Daha önce burada oynanan tüm karşılaşmalarda gol sevinci yaşayan Demba Ba, Kayseri Erciyesspor ile Osmanlı Stadı'ndaki mücadelede de rakip fileleri havalandırdı. Tecrübeli oyuncu, Ankara'da takımının yaptığı 5 maçta 6 gol attı.

Demba Ba, bugün attığı golle Süper Lig'de 15. golüne ulaştı ve gol krallığı yarışında iddiasını sürdürdü.

Gökhan Töre, geçen sezonki performansını yakaladı

Beşiktaş'ın ilk golünü atan Gökhan Töre, Süper Lig'de şimdiden geçen sezonki performansına ulaştı.

Geçen sezon 4 kez rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlı oyuncu, Kayseri Erciyesspor karşısında fileleri havalandırarak 2014-2015'te bu sayıya 24. haftada ulaştı.

Avrupa kupalarında 4 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 gol atan Gökhan Töre, resmi maçlarda bu sezon 9. golünü attı.

Geçen sezon her iki yarıdaki maçlarda Kayseri Erciyesspor'a gol atma başarısı gösteren siyah-beyazlı oyuncu, 2 sezonda bu rakibe karşı 3. kez gol sevinci yaşadı.

Olcay Şahan, 7. golünü attı

Kayseri Erciyesspor karşısında takımının 3. golünü atan Olcay Şahan da ligde bu sezonki 7. golünü kaydetti.

Ankara'daki maçlarda 4 gol atan siyah-beyazlı oyuncu, Demba Ba'dan sonra Süper Lig'de takımının en golcü oyuncusu oldu.

Mustafa Pektemek, 155 gün sonra gol attı

Karşılaşmada 77. dakikada skor bulan Mustafa Pektemek, 155 günlük gol hasretine son verdi.

Ligde ilk yarıda 10 Ekim 2014'te Balıkesirspor karşısında gol sevinci yaşayan tecrübeli oyuncu, bu sezon 2. golüne ulaştı. Kayseri Erciyesspor karşısında önemli pozisyonları değerlendiremeyen Mustafa Pektemek, rakibin, skoru 3-1'e getirmesinin ardından yaptığı baskı sırasında attığı golle takımını rahatlattı.

Sınırdakiler kart görmedi

Beşiktaş'ta sarı kart sınırında bulunan futbolcular, Kayseri Erciyesspor maçını kart görmeden tamamladı.

Siyah-beyazlı ekipte bugünkü maçta forma giyen Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei Koyunlu ve Veli Kavlak ile görev almayan Serdar Kurtuluş ile Tolga Zengin 3'er sarı kartta kalarak gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe maçında oynama şansı yakaladılar.

Serdar Kurtuluş, riske edilmedi

Karşılaşma öncesinde ısınma çalışmaları sırasında sakatlık yaşayan Serdar Kurtuluş, riske edilmedi.

Sol alt adalesinde sıkıntı yaşayan oyuncunun son durumunun çekilecek MR sonrası netlik kazanacağı öğrenildi.

Mücadelede takım arkadaşı Pedro Franco ile çarpışan Necip Uysal da maça devam edemedi. Kafasına darbe alan siyah-beyazlı futbolcu, bir süre sahada kaldıktan sonra 72. dakikada yerini Kerim Frei Koyunlu'ya bıraktı. Beşiktaş'ta karşılaşma öncesinde Olcay Şahan'ın ise merdivenlerden düştüğü öğrenildi. Ciddi sakatlık yaşamayan Olcay, maçta görev aldı.

Sakatlıkları nedeniyle oynamayan Jose Sosa, Daniel Opare ve Atiba Hutchinson'ın yanı sıra Necip'in UEFA Avrupa Ligi'nde 19 Mart Perşembe günü Belçika'nın Club Brugge takımıyla oynanacak karşılaşmada oynama şanslarının olduğu ifade edildi.

- Bu sezon 5. kez penaltıdan gol buldu

Siyah-beyazlı ekip, Kayseri Erciyesspor maçında kazandığı penaltıyla bu sezon 5 kez bu şekilde avantaj yakaladı.

Ligde 2012-2013 ve 2013-2014 olmak üzere 2 sezonda sadece 4 kez penaltı kazanan Beşiktaş, bu sezon 24. hafta sonunda 5. kez rakiplerine penaltıdan gol attı.

Cenk Tosun, 51 gün sonra oynadı

Beşiktaş'ta 81. dakikada Mustafa Pektemek'in yerine oyuna dahil olan Cenk Tosun, 51 gün sonra forma giydi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 21 Ocak'ta oynanan maçta sakatlanan siyah-beyazlı oyuncu, uzun bir aradan sonra forma şansı buldu.

Bu arada karşılaşma sonrası siyah-beyazlı taraftarlar, oyuncuları tribünlere çağırarak üçlü talebinde bulundu. Beşiktaşlı oyuncular, Mustafa Pektemek'in bunu yapmasını isterken, tecrübeli oyuncu taraftarlara üçlü çektirdi.

Kayseri Erciyesspor, direklere takıldı

Maçın ikinci yarısında Drenthe'nin golüyle kısa süreliğine umutlanan Kayseri Erciyesspor, Beşiktaş karşısında direklere takıldı.

Mücadelenin 70. dakikasında Edinho'nun şutu üst direkten oyun alanına dönerken, 83. dakikada bu sefer Oğulcan Çağlayan'ın vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten döndü.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş, 3 Hafta Sonra Liderliği Geri Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement