Beşiktaş'a Balıkesir Freni: 2-2 - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'a Balıkesir Freni: 2-2

Beşiktaş\'a Balıkesir Freni: 2-2

Liverpool zaferi sarhoşu Beşiktaş, ligde Balıkesirspor ile Ankara'da karşı karşıya geldi.

01.03.2015 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş, Ankara Osmanlı Stadı'nda Balıkesirspor'u konuk etti.

BEŞİKTAŞ DOMİNE ETTİ

Mücadeleye etkili ve istekli başlayan Beşiktaş, ilk yarıyı domine ederken, Senegalli golcü Demba Ba'nın penaltıdan attığı golle devreyi önde kapamayı başardı. Liverpool zaferinin verdiği özgüvenle rakibi karşısında çok rahat bir oyun sergileyen siyah beyazlılar, üst üste önemli fırsatlar yakalasa da gole çevirmeyi bilemedi.

Balıkesirspor'un ilk devredeki tek tehlikeli atağı Gökhan Ünal geldi. 14'te Gomez'in vuruşu yerden sekti ve Gökhan'da kaldı. Gökhan'ın vuruşunda Cenk yakın mesafeden topu çıkardı. Boşta kalan topa Gökhan bir hamle daha yaptı ama top üstten dışarıya gitti.

Kanatlardan Opare ve Serdar'ın etkili bindirmeleriyle Balıkesirspor savunmasını bunaltan Beşiktaş, golü 35'te Demba Ba ile penaltıdan buldu. Gökhan'ın ceza alanına ortasında Aykut topa elle müdahale edince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktasının başına gelen Senegalli golcü, soğuk kanlı bir vuruşla kaleciyi terse yatırdı ve takımına üstünlük sayısını getirdi.

Devre boyunca üstün bir futbol sergileyen Slaven Bilic'in öğrencileri, soyunma odalarına tek gollük üstünlükle gitti.

BALIKESİR AZ AMA ÖZ GELDİ

İkinci yarı ise Balıkesirspor'un erken golüyle başladı. Dakikalar 50'yi gösterirken, Eray'ın kaleye vuruşunda top Ersan'dan sekti ve Zec'in önünde kaldı. Kaleci Cenk de kontrpiyede kalınca Zec topu boş kaleye gönderdi. Kartal'ın cevabı ise fazla gecikmedi. 53'te yeni transfer Daniel Opare kendisinin hazırlayıp attığı golle takımını tekrar öne taşıdı. Sol taraftan sıfıra inen genç oyuncu, şık bir çalımla topu geri çekerken, rakibini ekarte etmesini bildi. Dar açıdan sağ ayağıyla yaptığı vuruşla da kaleciyi avlayarak skoru 2-1 yaptı.

Siyah beyazlılar ikinci devrede de oyunu yönlendiren taraf olmasına karşın Balıkesirspor ilk yarıya kıyasla hücumda daha aktif bir rol oynadı. Hafta içi oynanan Liverpool maçının verdiği yorgunluk maçın sonlarına doğru biraz daha belli olurken, konuk ekip ise diri görüntüsüyle Beşiktaş'ı zorlamaya başladı. Ön alanda rakibine baskı oluşturmaya başlayan Balıkesir, 83'te aradığı golü penaltıyla buldu. Gökhan Töre'nin ceza alanı sol tarafında Berkan'ı indirmesiyle hakem mücadelede ikinci defa penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ronald Vargas, sert ve temiz bir vuruşla skora bir kez daha denge getirdi.

Uzatmalarda ise Pedro Franco, savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Sercan'ı tam yay önünde indirince, hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına yine Vargas geçti. Tecrübeli ismin vuruşunda top sağ direkte patlarken, Balıkesir büyük bir fırsattan yararlanamadı. Kalan dakikalarda skoru değiştirerecek gol gelmeyince Beşiktaş, yine bir iç saha maçında iki puan bıraktı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş'a Balıkesir Freni: 2-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement