Beşiktaş Belediyesi, Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş Belediyesi, Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı

Beşiktaş Belediyesi, Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

04.10.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Başkan Hazinedar, "Hayvanlar konusunda Türkiye'de belki de en hassas belediyeyiz" dedi.

Beşiktaş Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarına ilişkin çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, ilçedeki sokak hayvanlarının tedavilerinin ve kısırlaştırma çalışmalarının yapılacağı, Beşiktaş Belediyesi Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılış öncesi Başkan Hazinedar'ın eğitimli köpekle yapmış olduğu mini gösteri ise izleyenlerden büyük alkış topladı.

"Hayvanlar konusunda Türkiye'de belki de en hassas belediyeyiz"

Hayvanlara yönelik yasayı Beşiktaş'ta eksiksiz olarak uyguladıklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bizler bazen insanlarda bulamadığımız dostluğu hayvanlarda bulabiliyoruz. O yüzden hayvan sevgisini küçük yaşlarda vermek lazım. Bakın biz Türkiye'de hayvansever belediyecilik yasasını uygulamada belki de Türkiye'de en hassas belediyeyiz. Hayvanlara hiçbir müdahalede bulunmuyoruz. Tek müdahalemiz bunlar çoğaldıkları zaman, 10-15 köpek bir araya geldiklerinde onlara müdahale ediyoruz. Bunun dışında da en küçük bir müdahale söz konusu değil. Yasayı tam tamına ilçemizde uyguluyoruz" dedi.

"246 metrekare kullanım alanı var"

Yeni merkezin çok fonksiyonlu olduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkan Hazinedar, "Yeni binamız 190 metrekareden 2 bin 246 metrekareye, çok daha kaliteli bir hizmet sunmak üzere büyütüldü. Yeni binamızda 3 adet kedi bakım odası, 1 adet köpek bakım adası, enfeksiyonlu hasta odası ve kuduz hastalarına yönelik karantina odamız mevcuttur. Tüm müdahalelere uygun bir adet tam teçhizatlı operasyon odası, röntgen odası ve ilaç odamız mevcut. Yeni binamızda havalandırma sistemimizde var. Havalandırma sistemimiz tamamen yatan hastalarımıza göre planlana biliyor ve her türlü kokuyu da engellemeye odaklı" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşiktaş Belediyesi, Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement