Beşiktaş Belediyesi Meclis Toplantısında Gündem, Reina - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Belediyesi Meclis Toplantısında Gündem, Reina

Beşiktaş Belediyesi Meclis Toplantısında Gündem, Reina

Beşiktaş Belediyesi yılın ilk meclis toplantısının gündeminde Reina’daki hain saldırı vardı.

02.01.2017 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi yılın ilk meclis toplantısının gündeminde Reina'daki hain saldırı vardı. Toplantıda konuşan Başkan Murat Hazinedar,"Terörün amacı bizi korkutmak, evlere hapsetmek lütfen amaçlarına ulaşamasınlar, korkmayın, yılmayın. Bu saldırılar bizleri hayattan soğutmayacak, birbirimize sımsıkı sarılacağız ve bugünleri el ele hep beraber atlatacağız" dedi.

Beşiktaş Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısına Reina'daki hain terör saldırısı damgasını vurdu. Toplantı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dileyerek sözlerine başlayan Başkan Hazinedar; "Terörün amacı bizi korkutmak, evlere hapsetmek lütfen amaçlarına ulaşamasınlar, korkmayın, yılmayın. Bu saldırılar bizleri hayattan soğutmayacak, birbirimize sımsıkı sarılacağız ve bugünleri el ele hep beraber atlatacağız. Beşiktaş Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Av. Murat Hazinedar'ın gündeminde yeni yıla girdiğimiz saatlerde gerçekleşen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Reina'daki hain terör saldırısı vardı."dedi.

Başkan Hazinedar, "Yılbaşı gecesi gerçekten korkunç bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Hepimizin kanını donduran çok kötü bir gece geçirdik. 2016 hem bölgemiz, şehrimiz hem ülkemiz için çok kötü olaylara sahne olmuş olsa da 2017'ye umutla girelim ve Beşiktaş'tan İstanbul'a İstanbul'dan Türkiye'ye o umutların güzel görüntülerini verelim istedik ve gerçekten de hem milletimizin hassasiyetlerini dikkate alan hem de vicdanlarda ve akıllarda kalan güzel şeyler yaptık. Tabii hemen arkasından gerçekleşen saldırı bizi yasa boğdu. Beşiktaş özel bir yer, bu saldırılar sadece Beşiktaş'ta olmuyor, ülkemizin her yerinde bu acıyı yaşıyoruz. Ama biz son iki saldırıda bunu çok acı şekilde yaşadık." diye konuştu.

"Burası bir terör ülkesi değil, meydanlardayız korkmayacağız mesajı verdik"

Vatandaşların katledildiği vahşi saldırıya dair konuşan Hazinedar, "Aynı gün ve korkunç geceden birkaç saat önce Şehitler Tepesi'ne giderek statta gerçekleşen hain saldırıyı yeni yıla girmeden önce lanetleyip, şehitlerimizi unutmayıp kuran okuttuk ardından da Ortaköy'de halkımızla buluşup dünyaya burası bir terör ülkesi değil, meydanlardayız korkmayacağız mesajı verdik. Her şey güzeldi ama maalesef yeni yılımızı yine karartmaya çalıştılar ve bizi yasa boğdular. Reina'daki hain saldırı hepimize, yaşam şeklimize, insanlığa yapılmıştır. Bir kez daha gördük ki terörün dini, imanı, vicdanı yok. Aklı olan, vicdanı olan bir insan bir eğlence merkezinde yeni yıla umutlarla giren masum insanları neden hedef alır ve katliam yapar. " ifadelerini kullandı.

"Hain terör örgütleri bu amacına ulaşamayacak"

Bu saldırıların herkesi birbirine daha çok kenetleyeceğini sözlerine ekleyen Hazinedar," O gece belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yaptık. Hem kilit olan trafik hem de diğer konularda seferberdik. Ambulanslarımız da sürekli yaralılarımızı taşıdı. Derhal olay yerine gittim, korkunç bir manzara vardı. İnsanlık adına utanç veren görüntüler. Ertesi gün de hastanelerde yaralı vatandaşlarımızı ziyaret ettik.Şunu belirtmeliyim ki; bu saldırılar bizim yaşam kalitemize yapılıyor, hayattan bizi kopartmaya çalışıyorlar. Hain terör örgütleri bu amacına ulaşamayacak. Beşiktaş Türkiye'nin yükseleni ve biz buradaki canlılığı asla yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Yine sokaklarda olacağız onlara inat ve gündelik hayatımızdan asla ödün vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Belediyesi Meclis Toplantısında Gündem, Reina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement